АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПЕЕВСКИ: ПРАВИТЕЛСТВОТО Е СТАБИЛНО И НЕ ВИЖДАМ КАКВО МОЖЕ ДА ГО СВАЛИ, ЩЕ ИЗПЪЛНЯВА И ДРУГИ РЕШЕНИЯ

Пеевски
04.10.2023 / 18:04

Ако изпълняват ангажиментите, които вчера подписахме заедно към хората, ние ще го подкрепяме, увери Пеевски, но в същото време припомни свои думи, казани по-рано днес, че ако не се изпълняват ангажиментите към хората, ДПС ще бъде с хората.

Правителството твърдо ще има време да изпълни това споразумение, много други решения ще изпълнява през следващите години, за това бъдете сигурни,. Благодаря на всички партии, които подкрепиха това решение, което е в името на хората. Мисля, че направихме нещо много хубаво, дано хората са доволни от нас.

Така народният представител от ДПС Делян Пеевски коментира решението за одобряване на Споразумението между министър-председателя, представители на МС, народни представители и представители на синдикалните организации в сектор „Енергетика“, гласувано днес в Парламента.

Опозицията в момента е в кампания и си прави пи ар трикове, коментира представителят на ДПС намерението на „Възраждане“ да съберат подписи за внасяне на вот на недоверие към кабинета заради сектора „енергетика“.

"Имаме вече подкрепата на „Има такъв народ“, разговаряли сме и с БСП, каза по-рано днес лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов пред журналисти в кулоарите на парламента.

Пеевски потвърди парламентарната подкрепа за действията на правителството, при условие, че то изпълнява поетите политически ангажименти и отговорности.

Смятам, изтъкна Пеевски, че правителството е изключително стабилно, евроатлантическо и не виждам какво може да го свали, няма предпоставки да го няма, то си върши работата. Ако изпълняват ангажиментите, които вчера подписахме заедно към хората, ние ще го подкрепяме, увери Пеевски, но в същото време припомни свои думи, казани по-рано днес, че ако не се изпълняват ангажиментите към хората, ДПС ще бъде с хората.

Пеевски потвърди парламентарната подкрепа за действията на правителството, при условие, че то изпълнява поетите политически ангажименти и отговорности. Смятам, че няма никакви предпоставки да го няма това правителство. То си върши работата, категоричен бе той.

Във връзка с коментарите на енергийния министър, Пеевски заяви, че Радев ги е уверил, че не е казал точно това, което е излязло по медиите за седемте точки от споразумението, и е гарантирал, че ще изпълни на сто процента записаното в документа.

По-рано в кулоарите на парламента премиерът Николай Денков заяви, че в момента няма за какво да иска оставката на министъра на енергетиката.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев