АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

"ЕДИННА РУСИЯ" ПЕЧЕЛИ МЕСТНИТЕ И РЕГИОНАЛНИ ИЗБОРИ В РУСИЯ

Руските местни и регионални избори донесоха високи резултати за Путин
11.09.2023 / 09:11

Централната избирателна комисия на Русия съобщи днес, че партията на президента Владимир Путин "Единна Русия" печели на регионалните избори в четирите украински области, присъединени към РФ - Донецката, Луганската, Херсонската и Запорожката област, предаде АФП. Действащият кмет на Москва Сергей Собянин, който заема този пост от 2010 г., е преизбран за кмет на руската столица.

От петък до днес в Русия бяха произведени регионални и местни избори. Избори бяха произведени и в четирите украински области, които миналата година се присъединиха към РФ, след като се произведоха в тези територии референдуми. По-рано днес бе съобщено, че и в четирите области печели партията на руския президент Владимир Путин "Единна Русия".

В цялата страна партия „Единна Русия“ спечели изборите за губернатор, в който участваше. Сред преизбраните регионални шефове е могъщият кмет на Москва Сергей Собянин, близък съюзник на Путин, срещу когото практически нямаше опозиция. Предварителните резултати показаха, че Собянин получава повече от 75% от гласовете в руската столица, смятана за един най-силно клонящите към опозицията райони на страната. Според властите избирателната активност в руската столица е над 40 процента.

Според руски официални лица „Единна Русия“ получава големи мнозинства в отделните региони, като взема най-малко 70% от гласовете във всеки от тях.

Източник: БТА

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев