АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ ПОЛУЧИ ГРАМОТА ЗА АКТИВНА ДЕЙНОСТ ПО БЕЗОПАСНОСТ НА ДВИЖЕНИЕТО

Грамота
29.06.2023 / 20:09

Областна администрация Сливен бе удостоена с грамота на Държавна агенция „Безопасност на движението“ (ДАПБД) по време на церемония за връчване на първите годишни награди „Инициативи в подкрепа за безопасността на движението по пътищата“, която се състоя днес в Националния пресклуб на БТА в столицата.

На събитието присъстваха председателят на ДАБДП Малина Крумова, министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков, министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков, министърът на младежта и спорта Димитър Илиев, заместник-министърът на вътрешните работи Кирил Ценкин, заместник-министърът на образованието и науката Мариета Георгиева, генералният директор на БТА Кирил Вълчев.

Награди бяха раздадени в следните категории: „Активна общинска политика по безопасност на движението по пътищата“, „Принос към Национална общинска кампания „Безопасни улици“, „Проект за подобряване на пътната безопасност“, „Областна дирекция на МВР с принос за подобряване на безопасността на движението по пътищата“, „Единна спасителна система“, „Образователна среда в подкрепа на безопасността на движението по пътищата“.

Областна администрация Сливен бе една сред отличените за активна областна политика по безопасност на движението по пътищата.

Наградата получи заместник-областният управител Антоний Андонов, който коментира, че я приема като оценка за доброто партньорство с всички институции, ангажирани с безопасността на движението. „Постарахме се да работим в няколко основни посоки: състояние на пътищата и пътните настилки, намаляване на рисковете за пешеходците, ограничаване броя на скитащите по пътните артерии безстопанствени животни, постигане на добра координация между стопаните на пътища (общините и Областно пътно управление) и органите на МВР. Считам, че имаме някои положителни резултати, които са забелязани от нашите партньори, за което сърдечно им благодарим“, добави още Антоний Андонов.

Областна администрация Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев