АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ОБЩИНАТА КУПУВА ОТ ДЪРЖАВАТА ТЕРЕНА, В КОЙТО СЕ НАМИРА СГРАДАТА НА БАНЯТА НА СЛИВЕНСКИ МИНЕРАЛНИ БАНИ

Общината купува от държавата терена, в който се намира сградата на банята на Сливенски минерални бани
29.06.2023 / 14:44

Община Сливен да закупи от държавата терена на Сливенски минерални бани, в който се намира сградата на банята, която е общинска собственост. Това решение гласува днес Общинският съвет по предложение на кмета Стефан Радев. Пред журналисти той поясни:

„Община Сливен е собственик на банята, но парцелът, на който е разположена сградата, беше съсобствен между Общината и държавата. Освен това тя имаше още четири сгради на този терен, което възпрепятстваше каквото и да е предприемане на инвестиционни намерения. Затова решихме да изкупим дела на държавата, за да може парцелът на банята и сградата да останат общинска собственост, за да се решават по-сериозно въпросите в този имот“.

В момента Общината работи по подготовката за ремонт на покрива, за да се спрат процесите на компрометиране на сградата. След това ще се търси концесионер или наемател на самата баня.

За закупуване на терена са заделени малко над 40 хиляди лева. За закупуване на четири рушащи се сгради на неговата територия – малко над 30 000 лева.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев