АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПОСРЕЩАМЕ 350 СЪСТЕЗАТЕЛИ ОТ СТРАНАТА И ЧУЖБИНА ЗА ПЪРВИЯ МЕЖДУНАРОДЕН ТУРНИР ПО АКРОБАТИКА ЗА КУПАТА „СТЕФКА СПАСОВА“

 Международен турнир по акробатика за купата „Стефка Спасова“
28.06.2023 / 14:35

Сливен ще бъде домакин на Международен турнир по акробатика за купата „Стефка Спасова“. Градът ще посрещне 350 участници на възраст от 7 до 20 години от Гърция, Израел, Португалия, Турция, Унгария и осем клуба от България. Голямата надпревара ще се състои на 30 юни и 1 юли в зала „Васил Левски“. Конкурентите за отличието са представители на едни от най – добрите клубове в страните си.

Това е първото международно състезание по тази дисциплина в Сливен. Негови организатори са Клубът по акробатика „Стефан Данчев“, с треньор Виолета Бинева и пом. треньор Елеонора Петрова, с подкрепата на Община Сливен.

Надпреварата е посветена на голямата сливенска състезателка и треньор Стефка Спасова. Тя е първият световен шампион по акробатика заедно с Калинка Лечева, които на световното в Москва през 1974 г. печелят златото при двойките за жени.

За съжаление, Стефка Спасова напусна този свят през 2021 година. Но остави след себе си поколения възпитаници - отлични състезатели и вдъхновяващи спортни деятели. Сред тях е Виолета Бинева. Тя съобщи, че купите, с които ще бъдат наградени отличените в предстоящия международен турнир, са красива реплика на световната купа, завоювана на първия световен шампионат по акробатика от двете българки.

За класиралите се на първо, второ и трето място са предвидени и парични премии, осигурени от Община Сливен.

Гост на голямото събитие ще Калинка Лечева. След края на състезателната си кариера тя също предаде опита си на многобройни млади дарования. Елеонора Петрова, пом. треньорът на сливенския клуб, е нейна възпитаничка.

Откриването на турнира е от 10 часа в петък. Очаква се класирането да бъде обявено между 17 и 18 часа в събота.

Може да присъства всеки, който желае да сподели емоцията на състезанието и да се наслади на майсторските изпълнения на младите таланти в акробатиката. Входът е свободен.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев