АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ОБЩИНАТА С АКЦИЯ ЗА НАЦИОНАЛНИЯ ДЕН НА БЕЗОПАСНОСТТА НА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА – 29 ЮНИ

„Намали скоростта! Спаси живот!“
28.06.2023 / 14:33

За пети път, на 29 юни в България, ще бъде отбелязан Националният ден на безопасността на движението по пътищата. Различни инициативи в цялата страна поставят фокус към превенцията на пътни произшествия и безопасността на участниците в движението.

Община Сливен също ще се включи с акция в информационната кампания. Стикери „Намали скоростта! Спаси живот!“ ще бъдат поставени на задното стъкло на автобусите на обществения транспорт.

„Пътната безопасност е сред основните ни приоритети. Смятам, че е важно ангажираността и обединените усилия на всички институции в тази посока. С радост отбелязвам, че през последните години училищата също се включват активно по темата и тя е част от обучителния процес на децата още от най-ранна детска възраст. Важно е и всеки от нас да бъде отговорен и разумен на пътя“, коментира кметът Стефан Радев. Във връзка с безопасността и по-ниската скорост Радев допълни, че Община Сливен ще закупи 7 радарни знаци за автоматично измерване на скоростта в Сливен. Предстои те да бъдат монтирани на различни места в града.

С решение на Министерски съвет от 2019 г., 29 юни в България е обявен за Национален ден на безопасността на движението по пътищата.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев