АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЛИДЕРСКАТА СРЕЩА - БЕЗ РЕЗУЛТАТ! БОРИСОВ ИЗБЯГА ОТ МЕДИИТЕ. ПЕТКОВ ОБЯВИ, ЧЕ ЩЕ СЕ ВИЖДАТ РЕГУЛЯРНО

Кирил Петков
27.06.2023 / 20:32

Лидерската среща ГРБ-СДС и ПП-ДБ завърши без резултат. Но пък са си обещали да се срещат всяка седмица

ГЕРБ отказаха коментар.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и председателят на парламентарната група на партията Десислава Атанасова напуснаха срещата с ПП-ДБ два часа след старта на разговорите.

Двамата избраха да напуснат парламента без да дават изявления пред медиите и излязоха от страничен изход.

Броени минути по-късно от медиите избяга и премиерът акад. Николай Денков.

"Всяка седмица, във вторник, лидерите на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, заедно с премиера Николай Денков и вицепремиера Мария Габриел, ще се срещат и ще обсъждат въпросите от Народното събрание и „други важни теми от деня”, обяви съпредседателят на ПП Кирил Петков след лидерската среща в парламента.

„Ако имаме регулярна комуникация, шансът да излезем извън контрола на ситуацията е много по-малък. Надяваме се да съберем комуникацията, така че двете групи да се движат по-ясно, по-точно и с ясни решения, които са добри за България”, поясни Петков и побърза да избяга от журналистическите въпроси. И не отговори на най-важния въпрос - дали ще бъде подписано коалиционно споразумение.

Атанас Атанасов подчерта, че общото управление продължава, като е създаден механизъм за обща работа.

„Трябва да се подпише документ, който ясно да урежда нашите взаимни ангажименти. Струва ми се важно съдържанието му, заглавието ще го измислим някак”, обясни на влизане в Народното събрание Христо Иванов от ПП-ДБ.

Според него правителството трябва да продължи да работи безпроблемно. Министър-председателят пък посочи, че влиза в парламента с очаквания „за разговори”.

Очакваше се представителите на двете формации да обсъдят подписването на общо споразумение, уреждащо управленските им взаимоотношения. Но явно няма съгласие по този въпрос.

В ГЕРБ повод за недоволство стана "узурпирането на цялата власт" от "Продължаваме промяната" чрез назначението на хора в средния ешелон на властта. Вследствие на това лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов настоя за коалиционно споразумение с "Продължаваме промяната" - "Демократична България".

В понеделник представители на двете формации се събраха да обсъдят отново управленската и законодателната програма на мнозинството, но от ГЕРБ останаха недоволни, че разговорът се е водил с Лена Бориславова от страна на "Продължаваме промяната - Демократична България".

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев