АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КИРИЛ ПЕТКОВ ОТИШЪЛ ДА КАРА КАЙТ В ГЪРЦИЯ, ВСИЧКИ ГО ЧАКАТ ЗА ПРЕГОВОРИТЕ НА ПП С ГЕРБ

Кирил Петков
26.06.2023 / 14:38

Почивка в Гърция на съпредседателя на "Продължаваме промяната" Кирил Петков бави началото на лидерските разговори между ПП-ДБ и ГЕРБ по сключването на споразумение, което да изглади противоречията между подкрепящите правителството партии.

Семейството на Петков е на почивка на гръцкия остров Лефкада, стана ясно от публикация във фейсбук на съпругата му Линка Петкова. "Гледката тази сутрин", написа тя към снимка на романтичен пейзаж с море.

Почивката на Петкови обаче няма да е много дълга, защото са заминали за Лефкада заради прогноза за силен вятър, който позволява на Кирил Петков да покара кайт-сърф. Лефкада е едно от любимите места за кайт-сърф наблизо.

"Като си дойдат от там, където са отишли, ще се срещнем и ще продължим", коментира в събота и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по адрес на партньорите си от ПП-ДБ.

Лидерските разговори бяха поискани именно от водената от Кирил Петков коалиция в края на миналата седмица. Тогава се появи разрив с ГЕРБ заради назначенията на нов управител на БНБ, шеф на Сметната палата и на Здравноосигурителната каса. В спора Борисов замеси и желанието на ПП да овладеят ДАНС като назначат за председател на контраразузнаването депутата си Петър Петров. А впоследствие от ГЕРБ обвиниха партньорите си, че спират техни предложения за зам.-министри. От ПП-ДБ обаче твърдят, че всеки човек, предложен от вицепремиерката Мария Габриел е назначен.

Общ борд за назначение на регулаторите, спазване на вече одобрената законодателна програма, приемане на Пътна карта за реформите в съдебната система и конституционните поправки, реформа в службите, приемане на решение за КПКОНПИ, преработка в Изборния кодекс и приемане на Обща позиция за законността на референдума на Възраждане, са седемте условия на ПП-ДБ към ГЕРБ. От партията на Борисов обаче заговориха за договаряне на голямо коалиционно споразумение.

Източник: "24 часа"

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев