АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НИНОВА: КОАЛИЦИЯТА НА СТРАХА И НА ИМУНИТЕТИТЕ НАПРАВИ ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА ЗАЛОЖНИК

Нинова в НС на 23 юни
23.06.2023 / 14:52

Днешните събития са още едно доказателство, че „коалицията на страха и на имунитетите“ направи заложник цялата държава.

Така лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира напрежението между управляващите:

"Създадоха се като коалиция, която да спаси Бойко Борисов от наказателно преследване, да му се скрие зад имунитета, и коалиция на алчността на ПП и ДБ към власт и постове, и пари. В момента имаме две правителства! Едно официално - между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ; и едно истинско, което управлява - между ГЕРБ и ДПС със златния пръст на "Възраждане“. Плаващите мнозинства са еманация на задкулисието“.

Затова, като хора с опит, желаещи да има стабилно правителство, от БСП се оттеглили от преговорите с ГЕРБ за първия мандат.

Нинова уточни, че все още не са обсъждали дали ще имат свои номинации за регулаторните органи.

Лидерът на БСП коментира и казаното от президента, че правителството тласка България все по-близо във войната в Украйна, припомняйки, че са били против назначаването на Тодор Тагарев за министър на отбраната в кабинета „Петков“:

„Предоставянето на оръжие за Украйна е въвличане на България във войната. Категорично сме против! Бяхме сигурни, че министър Тагарев ще предприеме всичко необходимо, за да се предостави всичко, което имаме и това, което още нямаме и не сме произвели! Изключително притеснително изказването му за подготовка за бойни медици и санитари. Това е абсурд, ако изпращаме! Това, вече е жива сила! Каквото и да обяснява, като каже “изпращаме медици и санитари”, това си е жива сила! Това вече си е директно влизане във войната! Категорично против!“.

Нинова, която като министър на икономиката и индустрията в кабинета на Кирил Петков издаваше разрешения за износ на оръжия за Украйна, определи като "лъжа" твърденията на Борисов, че България изнася оръжие от първия ден на войната:

„Очевидно, след махането на Гешев, господин Борисов "навири гребена" и отново започна, в негов стил, поредния опит да въвлече БСП в общия хаос, който създадоха. Изглежда го дразни това, че БСП стои стабилно и отстрани на техните сглобки. Говори и се мъчи по някакъв начин да привлече и нас; да хвърли върху нас вина. Няма как да му се получи! Лъжи, категорично“.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев