АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ИСКРЕН АРАБАДЖИЕВ: КОАЛИЦИЯ С ГЕРБ НЯМА, А САМО СГЛОБКА. НЯМА НА ВСЯКА ЦЕНА ДА ПАЗИМ ТАЗИ ВЛАСТ

Искрен Арабаджиев
23.06.2023 / 09:33

„Реално коалиция с ГЕРБ няма, а сглобка, както направихме с ротацията. Няма на всяка цена да пазим тази власт. Ще носим тази отговорност, само ако можем да направим реформите”.

Това заяви депутатът от ПП-ДБ Искрен Арабаджиев в предаването „Здравей, България” по Нова телевизия.

Относно назначенията в държавната администрация, Арабаджиев отхвърли обвиненията, че ПП взимат цялата власт.

„Абсурдно е. Ние сме 63 народни представители, назначенията се одобряват от академик Денков и г-жа Габриел, така че ГЕРБ имат участие в това. Всичко, което правим е на база дискусия”, каза Арабаджиев.

„Борисов даде пример с НАП и митниците. Ние смятаме, че всеки министър има правото да излъчи тези представители в агенциите, които са към него, от които може след това да изисква. За да се направят всички разходи по бюджета, трябва да има приходи”, коментира Арабаджиев.

Арабаджиев подчерта, че трябва да започнат да се назначават ръководители в институциите, които работят с изтекъл мандат. Става въпрос за около 25.

„Но с председателя на НЗОК, Сметната палата, БНБ, буди съмнения, че има договорка между ГЕРБ и ДПС”, коментира депутатът.

„Очакваме 100% подкрепа по законодателната програма. Тук са ни критиките към ГЕРБ. Те са в правото си да си търсят алтернативни мнозинства. Но те трябва да говорят с нас, защото имаме сходни принципи, ако искат България да се промени”, заяви Арабаджиев.

Той обясни, че в следващите дни ПП ще имат срещи и на парламентарната група, и на Националния съвет. „Ще видим докъде е лимитът и казваме край. Знаехме алтернативите – дали да отидем на шести избори, дали да няма бюджет. Ние направихме нашия избор, можем да носим отговорност, но трябва да знаем, че нещата, по които сме се разбрали, могат да се случат”, каза Арабаджиев.

„Няма да съм съгласен избор на ВСС да се направи както преди – аз на мене, ти на теб, всяка партия да си излъчи квотата, ти ме подкрепи. Ние от ПП-ДБ настояваме всички скандални предложения да разгледаме под лупа и да има прозрачност”, каза Арабаджиев.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев