АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРИЕМАТ ЗАЯВЛЕНИЯ ЗА ПОМОЩ ОТ 300 ЛВ. ЗА УЧЕНИЦИ В I, II, III, IV И VIII КЛАС

Ученици Снимка: Ваня Славова
22.06.2023 / 14:56

Агенцията за социално подпомагане започна да приема заявления за еднократна помощ от 300 лева за ученици записани в първи, втори, трети, четвърти и осми клас за учебната 2023/2024 година.

Сумата се изплаща на два пъти. Половината, след влизане в сила на заповедта за отпускане, а остатъкът - в началото на втория учебен срок, ако детето продължава да посещава училище.

Право на еднократната помощ имат всички деца, независимо дали учат в държавно, общинско или частно училище, при условие че живеят постоянно в страната и не са настанени за отглеждане извън семейството. 300 лева получават родители, осиновители, приемни семейства, настойници, попечители, без значение от размера на техните доходи. Средствата подлежат на възстановяване, ако ученикът не постъпи в училище, не продължи да учи през втория учебен срок или в рамките на 1 месец от учебната година е допуснал отсъствия от 5 учебни часа без уважителни причини.

Документи, родителите и настойниците подават до 15 октомври в дирекциите “Социално подпомагане” по настоящия си адрес. Към попълненото заявление се прилага и удостоверение от учебното заведение, че детето е записано в съответния клас, когато документът се подава преди 15 септември, заявленията могат да се подават както лично, така и чрез лицензиран пощенски оператор с препоръчана поща, по електронен път в квалифициран подпис или през административните електронни услуги.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев