АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ГЕШЕВ ПОДАДЕ ОСТАВКА КАТО ПРОКУРОР

Иван Гешев
19.06.2023 / 12:01

"Хората са различни. Повечето за моя радост избират морала и нравствеността, някои - предателството и позора! Аз не съм мислил и разсъждавал върху изкушенията, които ми предлагаха, защото не съм имал колебания и съмнения в избора си. Да, не съм безгрешен и съм грешал. Но пред проклятието и позора аз избрах истината и достойнството. Избрах примера на Левски и заветите му, а не позора на предателството", това написа бившият главен прокурор Иван Гешев в социалната мрежа Фейсбук.

"Днес говоря последно като магистрат, след като спазих закона и след тридесет години работа за хората подадох оставка като прокурор",допълни Гешев.

"Направих го със съзнанието, че никоя прокуратура не може да се пребори с корупцията и кражбите тогава, когато корупцията и кражбите са превърнати в държавна политика.

Затова днес говоря на българите в България - така, както обещах - с ясното разбиране, че политическите проблеми се разрешават с политически средства. Днес ви обещавам само едно - да продължа битката за истина и справедливост в нашето Отечество", допълни той.

Припомняме, че в петък Гешев подаде молба да бъде възстановен на длъжност „Прокурор във Върховна касационна прокуратура”.

"Последователната ни борба срещу престъпни олигарси и срещу крадливи партийни лидери доведе в последните месеци до безпрецедентното обединение на висши политици, мафия и сенчест бизнес", пише Гешев.

"На първо място главният прокурор трябваше да бъде отстранен чрез промяна в законите, направена изрично за мен. Под прикритието на уж европейски стандарти се целеше да се предотврати дългогодишната ни работа и разследвания по ключови дела с висок обществен интерес", допълни той.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев