АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ВЕЛИЗАР ЕНЧЕВ: ИСТОРИЧЕСКИ ПОЗОР ЗА ДЕПУТАТИТЕ, ВДИГНАЛИ РЪКА ДА ПАДНЕ ВЕТОТО НА РСМ

Велизар Енчев
16.06.2023 / 10:21

Няколко часа след германското послание към България и македонският външен министър Османи ни предупреди, че нямаме право да поставяме допълнителни условия към РСМ, което говори за дипломатическа координация между Берлин и Скопие

Германия признава македонската идентичност и език и... иска от България да не поставя повече искания пред РС Македония.

Сиреч, Скопие впише ли "българско малцинство" в конституцията си, София няма право повече да поставя въпроса за присвоеното българско културно-историческо наследство от македонистите и за обещаното редактиране на македонските учебници по история и география.

Показателно е, че няколко часа след германското послание към България и македонският външен министър Османи ни предупреди, че нямаме право да поставяме допълнителни условия към РСМ, което говори за дипломатическа координация между Берлин и Скопие, както и за пълна абдикация на българската дипломация.

Това е исторически позор за депутатите, които точно преди една година послушно вдигнаха ръка, за да падне българското вето за македонското еврочленство.

Иронията е, че германският удар в гърба идва от страна, с която в две световни войни бяхме съюзници именно заради Македония.

Понеже вече на власт са хората, свалили ветото, няма никаква надежда за достоен български отговор.

За първи път в историята на ЕС страна, кандидатстваща за членство в съюза, успешно извива ръцете на членка на ЕС и дори има подкрепата на Германия. За гаранцията на Франция няма смисъл да говорим.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев