АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЗАПОЧВА ИЗГРАЖДАНЕТО НА НОВО КРЪГОВО ДВИЖЕНИЕ НА БУЛЕВАРДИТЕ „БУРГАСКО ШОСЕ“ И „ИЛИНДЕНСКО ВЪСТАНИЕ“

Ново кръгово движение между булевардите „Бургаско шосе“ и „Илинденско въстание“
15.06.2023 / 16:48

На 19 юни започва изграждането на ново кръгово движение между булевардите „Бургаско шосе“ и „Илинденско въстание“ в Сливен.

Ще бъде създадена временна организация на движението без да се затваря кръстовището. Община Сливен призовава водачите на автомобили да преминават през него с повишено внимание, като спазват временната организация.

Стойността на обекта е 711 000 лева без ДДС. Изпълнението е възложено на фирма „Билдинг – ТД“ ЕООД. Строителните дейности трябва да приключат от 150 дни. При благоприятни условия обектът ще бъде изпълнен по-рано, като кръговото движение на булевардите „Панайот Хитов“ и „Стефан Стамболов“ – то бе изградено за 45, вместо за 120 дни според указания срок.

Новото кръгово движение е сред приоритетните обекти на Община Сливен и е част от политиката за повишаване на пътната безопасност. Целта е да се намали риска от произшествия и да бъде създадена по-голяма безопасност при занижаване на скоростта. Европейската практика показва още, че кръговите движения осигуряват по-добра пропускливост, тъй като се избягва спирането и чакането на светофари. Намаляват се и задръстванията.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев