АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

В ЕВРОПАРЛАМЕНТА ЩЕ ОБСЪДЯТ ОБСТАНОВКАТА В БЪЛГАРИЯ НА ЗАКРИТО ЗАСЕДАНИЕ С УЧАСТИЕТО НА ГЕШЕВ

Иван Гешев
13.06.2023 / 08:52

Групата на Европейския парламент за наблюдение на демокрацията, върховенството на закона и основните права се събира на извънредно заседание тази сутрин в Страсбург, за да обсъди обстановката в България. Очаква се в закритото заседание да участва главният прокурор Иван Гешев, съобщава кореспондентът на БТА в Брюксел Николай Желязков.

Поканени са също представители на Министерството на правосъдието и на неправителствени организации, уточни по-рано пресофисът на евродепутата Елена Йончева (БСП/Социалисти и демократи). Евродепутатите от групата очакват да бъдат запознати с последните събития, свързани с върховенството на закона у нас.

Тази подкомисия на ЕП към комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи постави България под наблюдение от 2020 година. На закрито заседание в Брюксел миналата година бяха изслушани главният прокурор Иван Гешев и тогавашният премиер Кирил Петков. Участници в подкомисията посетиха нашата страна през 2021 г. и се предвижда отново да бъдат у нас тази есен.

Източник: БТА

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев