АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ВСС ОТХВЪРЛИ ДОКАЗАТЕЛСТВЕНИ ИСКАНИЯ НА ГЕШЕВ ВЪВ ВРЪЗКА С ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА ОТСТРАНЯВАНЕТО МУ

ВСС
12.06.2023 / 12:31

С голямо мнозинство Пленумът на Висшия съдебен съвет отхвърли всички нови доказателствени искания на главния прокурор във връзка с предложението на четирима членове на Прокурорската колегия за предсрочното му освобождаване.

Иван Гешев и защитата му настояваха за назначаването на две експертизи - "социологическа", която да отговори какво е нивото на доверие на обществото към съдебната власт към дата 15 май, и "етимологично - лингвистична", която да установи какво е лексикалното и граматическото значение на думите в израза "политически боклук". Именно, заради този израз, изречен на 15 май по адрес на народните представителите, е и искането за прекратяване мандата на Иван Гешев, по което кадровиците дебатират вече втори ден.

След като исканията бяха отхвърлени, започна изслушването на заместник - главния прокурор Даниела Машева за емоционалното състояние на главния прокурор.

След края на изслушването ще се изяснява как ще продължи заседанието, тъй като още миналия четвъртък Гешев предупреди, че в ранния следобед ще пътува за срещи в Европейския парламент.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев