АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

АКТЬОРСКАТА ТРУПА НА ТЕАТЪР „СОФИЯ“ ИДВА В СЛИВЕН НА 19 ЮНИ

Predstavlenie
08.06.2023 / 12:40

Сцената на Късноантична и средновековна крепост „Туида“ посреща актьорската трупа на Театър „София“ на 19 юни, понеделник. Пред сливенска публика те ще представят „Пер Гюнт“ на Хенрик Ибсен. Представлението разказва за изборите, които стават наша съдба. Един спектакъл, който обединява фантастична актьорска игра, музика, танц и интерактивна визуализация. За невероятните приключения на един мечтател, който дръзва да тръгне на път, за да покори света. Той иска да се отдели от корените си, от родното си място, от собствената си майка, от любовта, която го очаква, като непрекъснато предизвиква и обърква своите съграждани. Опитва всичко. Сблъсква се с всичко. Дори когато попада в пустинята – осъзнава, че единственият житейски смисъл е да запазим себе си. А любовта, която го е чакала през целия му живот, е неговото спасение.

Участват - Александър Тонев, Ириней Константинов, Йоанна-Изабелла Върбанова, Лора Мутишева, Михаил Милчев, Невена Калудова, Неда Спасова, Николай Върбанов, Николай Димитров, Пламен Манасиев, Елеонора Иванова, Юлиян Рачков, Неделин Найденов, Антон Димитрачков, Емилия Тончева, Ралица Нейкова, Александър Гочев.

Началният час на представлението е от 20 ч. Вход - 10 лева. Билети могат да бъдат закупени на касата на Драматичен театър „Стефан Киров“.

Преди самото представление на 19 юни, от 18.30 ч., екипът на „Туида“ е подготвил изненади за всички посетители. Предвиден е безплатен урок по актьорско майсторство за желаещите да се потопят в театралната магия. Той ще бъде изнесен от доц. д-р Лора Мутишева- преподавател в НАТФИЗ. Зрителите ще имат възможност да се срещнат и с актьорите от трупата на Театър „София“.

„Пер Гюнт“ се осъществява по проект: „Пер Гюнт пътува“ и сключен договор за безвъзмездна финансова помощ по Програма РА14 „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“. Той е финансиран по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021“. Представлението в града под Сините камъни се провежда със съдействието на Община Сливен, Крепост „Туида“ и Драматичен театър„Стефан Киров“.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев