АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

АНТОНИЙ АНДОНОВ УЧАСТВА В ЗАСЕДАНИЕ НА КОМИТЕТА ЗА НАБЛЮДЕНИЕ НА СТРАТЕГИЧЕСКИЯ ПЛАН ЗА РАЗВИТИЕ НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО И СЕЛСКИТЕ РАЙОНИ

Антоний Андонов
07.06.2023 / 14:05

Заместник-областният управител Антоний Андонов взе участие в първото заседание на Комитета за наблюдение на Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони, което се състоя вчера в столицата. То бе ръководено от заместник-министъра на земеделието Георги Събев.

Участниците в Комитета по наблюдение дискутираха вътрешни правила за работата си, включително правилата, засягащи информирането на земеделските стопани и обществото за взетите решения.

На заседанието бяха обсъдени предложения на парламентарната комисия по земеделието, храните и горите към 48-то НС за промени в Стратегическия план, които засягат екосхемите и някои интервенции. По време на дискусията браншовите организации представиха становища с предложения по прилагането на плана.

Комитетът по наблюдение одобри критерии за оценка по интервенции, подкрепящи създаването оперативни групи в рамките на Европейското партньорство за иновации, пчеларството, оперативните програми за сектор „Мляко и млечни продукти“. Бяха обсъдени критерии за избор на стратегии по подхода „Водено от общностите местно развитие“.

„Решенията засягат голяма територия от държавата. Важно е обществеността да има пряк достъп до заседанията и дискусиите, на които се обменят мнения и се представят гледни точки, както и добри практики. Това ще повиши доверието в Общата селскостопанска политика и различните модели за подпомагане“, заяви Георги Събев.

Предстои да бъдат сформирани тематични подгрупи към комитета, които да работят по конкретни аспекти на Стратегическия план, с цел по-голяма оперативност.

Областна администрация Сливен

 

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев