АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СКАНДАЛ И НАПРЕЖЕНИЕ В ПАРЛАМЕНТА

Скандал и напрежение в парламента
01.06.2023 / 10:35

Работата на парламента започна с ескалация на напрежението и искри, след като депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" Явор Божанков се опитваше да прочете декларация в отговор на такава, прочетена от парламентарната група на „Възраждане“.

Градусът на напрежението се повиши, след като Божанков заяви от парламентарната трибуна посочи, че "въпреки че говореха срещу меките китки, двамата с Цончо Ганев и Костадин Костадинов най-много ни съмняват, че са такива в това отношение", посочи Божанков, след като неколкократно бе прекъсван по време на опита си да прочете декларация от името на парламентарната група на ПП-ДБ.

В пленарната зала се получи суматоха, поради което председателят на парламента Росен Желязков даде 10-минутна почивка.

След изказването на Божанков депутати от “Възраждане” отидоха на парламентарната трибуна, последваха ги народни представители от ПП-ДБ, и страстите се увеличиха, като се започна с реплики и бутане. Манол Пейков от ПП-ДБ е одран по бузата, а депутат от “Възраждане” се оказа със счупени очила.

"Кой има интерес от референдум срещу еврозоната и НАТО, и иска да ни извади от ЕС. България гарантира своята сигурност, като членува в най-силния съюз в света - НАТО. В нито една страна от НАТО няма война. Извън НАТО, ние бихме виждали такива сцени, каквито виждаме в Бахмут", заяви Божанков. И подчерта, че "националните предатели са тези, които искат точно това. И когато "Възраждане" говорят за външна намеса, знаем си ги - те говориха срещу ваксините, излязоха ваксинирани, говориха срещу еврото, НПО-тата, срещу меки китки. Между другото, двамата с Цончо Ганев и Костадин Костадинов най-много ни съмняват в това отношение", заяви той.

“Явор Божанков излезе да каже важни неща по отношение на тяхната свързаност с Русия, която е безспорна. Да няма правителство е директен интерес на Русия”. Това заяви Манол Пейков в кулоарите на парламента.

“Възраждане нарушава реда всяка секунда. В кулоарите ме нарекоха мръсна гнида вчера”, каза още Пейков, след което обясни, че са заплашили, че ако има правителство, ще доведат хората вътре в НС. “Ритаха ме в краката, защото не се вижда там, започнаха да казват, че ще ни пратят в Белене, това са неща, които обичайно казват, но вие не ги чувате”, каза още Манол Пейков.

Той се извини публично и на депутата, на когото е свалил очилата.

В дневния ред е записан проект на решение, с което Министерският съвет се задължава да изготви доклад във връзка с изпълнение на решение на Народното събрание (НС) от 12 януари т.г., според което правителството трябва да промени Плана за възстановяване и устойчивост в част "енергетика".

Вносители на проекта са депутатите от „Възраждане“.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев