АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

РАБОТЕЩИТЕ В БНР ИЗЛИЗАТ НА ПРОТЕСТ С ИСКАНЕ ЗА ПО-ДОСТОЙНО ЗАПЛАЩАНЕ

 БНР
17.05.2023 / 10:15

Работещите в Българското национално радио (БНР) излизат на протест с искане за по-достойно заплащане. Акцията е насрочена за 9.30 часа и е организирана от КНСБ, съвместно със структурите на Конфедерация на труда "Подкрепа" и Съюза на българските журналисти в радиото.

Основното искане е към народните представители - за спешно увеличение на средствата от бюджета за 2023 година за БНР, което ще направи възможно повишение на заплатите с 25%, за да бъде покрита натрупаната от 2021 г. насам инфлация.

Сборният пункт на участниците в протеста е пред сградата на Българското национално радио на столичния булевард "Драган Цанков", след което протестиращите ще направят шествие до пресечката с бул. "Евлоги и Христо Георгиеви".

За 10 часа е насрочен протестен митинг – импровизирано протестно студио.

Акцията ще затвори движението по двете платна на "Драган Цанков", по "Евлоги и Христо Георгиеви" - в посока "Орлов мост", както и двете платна на улица "Граф Игнатиев".

Председателят на Съюза на българските журналисти в програма "Хоризонт" на Българското национално радио Адриана Киселинчева коментира:

"Протестът е насочен изключително в този момент към депутатите и нашите очаквания от новия бюджет за 2023 година. Искаме те да ни чуят, че бюджетът на Българското национално радио не е актуализиран от години. Също така изостанаха и много заплатите. Просто в гилдията може би се нареждаме на последно място. Това, което ние искаме от депутатите, е индексация на заплатите ни - 25 процента. А моментът е точен - в очакване на бюджета на държавата".

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев