АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ДЕНКОВ: ДО 15 ЧАСА НЯМА КАКВО ДА КАЖЕМ. НЯМА ДА ПОДКРЕПИМ КОАЛИЦИОННО УПРАВЛЕНИЕ С ГЕРБ

Николай Денков
15.05.2023 / 09:29

До 15 часа няма какво да кажем на ГЕРБ. Ще подкрепяме политиките независимо кой е на власт. Няма да подкрепим коалиционно управление с ГЕРБ. Новото предложение на Мария Габриел изисква сериозно обсъждане. Но не е ясно към кого е насочено. ГЕРБ се опитва непрекъснато да ни вкарва в цайтнот - няма време. Това притискане във времето е с цел да се направи някаква грешка. Това заяви акад. Николай Денков от ПП - ДБ пред БТВ.

Ние ще подкрепяме политиките и законите, които залегнаха в управленската програма. Многократно сме заявявали, че няма да правим коалиция, каза Денков. Според него няма как да правиш експертен кабинет с ярко политическо лице, макар че Мария Габриел изглеждала по принцип добъл избор. Важно било дали Габриел ще избира експертите или Борисов.

Според Денков Гешев трябвало да си тръгне още през 2020 г.

Не е ясно доколко всичко това е театър, който ние да послужим само за алиби. Очаквам един истински разговор, заяви още депутатът от коалицията ПП-ДБ акад. Николай Денков за предложението на ГЕРБ да не се прави коалиция, а да се даде подкрепа за експертен кабинет за една година. Нормално е да се съберем, да обсъдим дали има нещо ново, с което да променим отношението си към ГЕРБ-СДС, обясни Денков, който не каза дали ПП-ДБ ще подкрепят Мария Габриел за премиер.

Мария Габриел е добро решение да се търси положителна развръзка, каза той. Денков призова ГЕРБ да обясни кой ще избере експертите в правителството. Да не би експертите да са тези, които биха студентите под колоните на Министерски съвет, запита акад. Денков. Той добави, че ПП-ДБ има време до следващия понеделник, за да отговори на ГЕРБ. Денков увери, че ПП-ДБ ще подкрепят законодателната програма, законите и решенията на Министерски съвет независимо кой е на власт.

За отстраняването на главния прокурор, Денков коментира, че Иван Гешев трябвало много отдавна да си тръгне. Има опит за смяна на едно лице и не е ясно дали ще има някаква съществена промяна. Трябва да се промени Конституцията и искаме да видим знаците, че това е възможно да се случи, настоя акад. Николай Денков.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев