АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЗАЯВКАТА ЗА ОТСТРАНЯВАНЕ НА ГЕШЕВ - ПУШЕК И МЪГЛА

 Любомир Аламанов
12.05.2023 / 13:55

Пушек и мъгла - с тези думи пиар експертът Любомир Аламанов коментира пред БНР заявеното намерение на ГЕРБ да бъде освобден главния прокурор заради уронване на престижа на съдебната власт.

"Такъв тип ангажименти в сферата на комуникациите се наричат "поети ангажименти в бъдеще време". Ако бях на мястото на ПП и ДБ, щях да попитам къде ми е председателя на правната комисия. Имаше едно джентълменско споразумение, че едните гласуват председател на парламента, а другите председател на правна комисия. Имаме председател на парламента, но нямаме на правна комисия. Това показва, че ГЕРБ не са склонни да си изпълняват джентълменските споразумения".

Много хора от вчера се чудят как с машина на времето се върнахме през юли 2020 година, заяви той.

"ГЕРБ предлага нещо, за което 3 години десетки хиляди хора са протестирали. Този внезапен катарзис истински ли е, или е само поредният кьорфишек? Много прилича на пореден кьорфишек от страна на ГЕРБ за печелене на време. За България обаче това е губене на време. Ако наистина са постигнали този катарзис и с 3-годишно закъснение са проумели, че трябва господин Гешев да бъде сменен, то последователността от действия трябва да бъде различна. Не трябва Борисов да се крие зад Мария Габриел, а да каже „Извинявайте!“.

Аламанов припомни, че Надежда Йорданова – правосъдният министър в правителството "Петков", също внесе искане за оставката на Гешев. Той призова ПП и ДБ да си спомнят унижението, на което е била подложена Йорданова тогава.

Любомир Аламанов посочи също, че Христо Иванов е бил правосъден министър във второто правителство на Борисов.

"При същите обещания за съдебна реформа. Христо Иванов с огорчение си подаде оставката. Ако това не се помним, всички сме с къса обществена и политическа памет"

Защо на хора, които са излъгали няколко пъти, трябва да им се има доверие, запита той.

ГЕРБ никога не са имали идея да работят с ПП и ДБ, смята Аламанов.

"Всичко е било прах в очите, за да могат да оправдаят коалицията "Магнитски“, която се готви да ни управлява. ПП и ДБ падат в капана, в които падат всички добри хора, когато се сблъскат с някой, който ги лъже. ГЕРБ поеха ангажименти, които не изпълняват, непрекъснато променят правилата и блъфират. Изходът не е да се съгласим с техните правила".

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев