АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

"ОФНЮЗ": ДОГОВОРЕН Е КАБИНЕТ С ПОДКРЕПАТА НА ВСИЧКИ БЕЗ ПП-ДБ И "ВЪЗРАЖДАНЕ"

Преговорите за кабинет напредват значително - договорено е правителство с подкрепа от всички парламентарни сили без ПП-ДБ и "Възраждане"
11.05.2023 / 17:13

Преговорите за кабинет напредват значително - договорено е правителство с подкрепа от всички парламентарни сили без ПП-ДБ и "Възраждане", съобщиха източници на OFFNews oт ГЕРБ и БСП.

Вече са водени разговори за разпределение на министерствата - лидерът на БСП Корнелия Нинова преговаря с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за министерски постове в земеделското и социалното министерство. Идеята е да ги оглавят Иван Иванов и Георги Гьоков. Същевременно ГЕРБ настояват да оглавят МВР и регионалното ведомство.

Източници на OFFNews съобщават, че информацията ще се потвърди след края на двустранните срещи, след като парламентарните групи на ГЕРБ, БСП, ДПС и "Има такъв народ" се срещнат днес в сградата на Народното събрание.

Корнелия Нинова настоява БСП да получи и министерския пост в Министерството на икономиката и иновациите, а министър да е Димитър Маргаритов, но ГЕРБ не са съгласни, твърдят още запознатите с преговорния процес. От БСП са склонни вместо икономиката да вземат културата, научи още OFFNews.

Според източниците ни ГЕРБ очакват всичко да е договорено до събота. В същото време този срок е твърде кратък за БСП, тъй като левицата трябва да проведе вътрешно допитване сред членовете си за евентуална коалиция с ГЕРБ.

Междувременно от "Има такъв народ" заявиха пред OFFNews, че ГЕРБ не преговарят с тях за министерски постове, защото ако ГЕРБ, БСП и ДПС се споразумеят, биха имали мнозинство и без ИТН.

Автор: OFFNews.bg

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев