АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КАМЕРЕН КОНЦЕРТ В ЗАЛА "СИРАК СКИТНИК"-СЛИВЕН - НА 11 МАЙ ОТ 18,30 Ч.

Камерен концерт в зала "Сирак Скитник"-Сливен - на 11 май
09.05.2023 / 10:18

Богатият на културни събития месец май предлага още едно специално събитие в рамките на 90-ти юбилеен творчески сезон на Симфоничен оркестър-Сливен. Сливенските музиканти Рая Радушева /флейта/ и Найден Дойнов /китара/ ще представят едно живописно пътешествие в световната музикална история. Камерният концерт ще се проведе в четвъртък 11 май от 18:30ч. в красивата галерия "Сирак-Скитник".

Китаристът Найден Дойнов е добре познат на сливенската публика - възпитаник на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство "Проф. Асен Диамандиев" - Пловдив. Той има дълъг и вълнуващ професионален и педагогически опит, както в България така и в чужбина. Рая Радушева е първа флейта в състава на Симфоничен Оркестър Сливен, като паралелно с това свири в съставите на много симфонични и оперни оркестри в Европа, в зали като Мюзикферайн-Виена,Концертгебау-Амстердам, Аудиторио-Мадрид, Мюнхенска филхармония и много други.

Екзотична музикална програма включваща авторите Демилак, Форе, Ибер, Радушева и Пиацола, ще събере двамата музиканти във фантастично дуо.

ЧЕТВЪРТЪК 11 МАЙ 2023

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев