АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ИСКРА МИХАЙЛОВА: "ВЪЗРАЖДАНЕ" ИМА ЦИВИЛИЗАЦИОННИ РАЗЛИЧИЯ С ПЪРВИТЕ ДВЕ КОАЛИЦИИ

Искра Михайлова
05.05.2023 / 11:25

Всичко можем да очакваме от първите две политически коалиции. Те нямат особени разлики в посоките на мислене. Това каза пред БНТ Искра Михайлова – депутат от ПГ „Възраждане“.

"Политиките на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ са едни и същи. Имат абсолютно припокриване и ако успеят да се разберат кой да води и как да разпределят порциите, може и да имаме кабинет. "Възраждане" няма как да подкрепи, най-малкото, защото ние имаме цивилизационни различия с тези хора. С ГЕРБ по много повече причини", заяви тя.

Михайлова коментира и случая от вчера, при който български граждани бяха възпрепятствани да отдадат почит на лобното място на Гоце Делчев край село Баница. Михайлова каза, че такъв вид случаи, независимо в коя държава стават, са отговорност на отношенията между държавите във времето назад.

"За съжаление дори и за толкова важни неща като българската памет ние възлагаме повече надежди на т.нар. европейски партньори отколкото на собствените си възможности за преговори с нашите съседи", каза тя.

Тя обясни защо от "Възраждане" искат изслушване днес в НС на министрите Росен Христов и Атанас Пеканов. Причината е, че настояват за повече информация за това как вървят преговорите с ЕК по отношение на Плана за възстановяване и развитие и какво ще се предоговаря.

"Досега няма нито един документ, върху който можем да разсъждаваме", изтъкна тя. "Възраждане" предлагат в преговорния екип да влязат синдикатите, които са пряко ангажирани с работните места.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев