АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

"ВЪЗРАЖДАНЕ" СЪБРА НАД 604 000 ПОДПИСА ЗА РЕФЕРЕНДУМА ЗА ЗАПАЗВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ ЛЕВ

Депутатите от "Възраждане" обявиха, че са събрали 604 хиляди подписа в подкрепа на референдум за еврото
04.05.2023 / 12:26

Успяхме да съберем над 600 000 подписа за референдума за запазване на българския леви отлагане на влизането на България в еврозоната поне до 2043 г. На практика това е около 10% от активното население на страната, което се разписа и каза: „Ние желаем да бъдем питани по най-важния въпрос, свързан с монетарната политика на страната“. Това заяви Деян Николов, депутат от „Възраждане“, на брифинг пред медии.

„Оставям настрана ситуацията в българския политически елит, който иска да вземе такова решение, без да зачете мнението на българския народ. Успяваме да помогнем на сънародниците ни да бъдат питани, да проявим един от най-важните инструменти на демокрацията“, каза още той.

„На 7 април внесохме 590 000 подписа в НС, а само няколко дни по-късно довнесохме още малко – общо са малко над 604 000 подписа. На практика всеки десети българин заяви желание за такъв референдум“, обяви Николов.

„През последните 3 седмици ние бяхме в деловодството на НС, където проверявахме заедно всички тези подписи, като сме минали през всеки един, за да установим коректността на хартиения носител, валидността и наличието на подпис на бланката. Получихме пълно съдействие от деловодството“, допълни още той.

„Възраждане“ са категорични, че референдумът трябва да се проведе със следващите избори: „Предвид, че не е ясно дали ще има правителство или не, предполагаме, че ще се проведе заедно с местните избори през октомври месец. Всичко с референдума върви по план. Волята на народа ще бъде изразена с референдум. Една от най-важните теми в новата история на България ще бъде решена.“

„Оттук нататък предполагам, че ще има опити за саботаж. И до момента имаше такива. Имаме опит във воденето на тежки битки, а това е една от най-важните за България, така че няма да пестим усилия“, увери той.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев