АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

VAN CLEEF & ARPELS ДАВА ИЗРАЗ НА СТРАСТТА КЪМ БИЖУТАТА И ПАРФЮМИТЕ

Van Cleef & Arpels дава израз на страстта към бижутата и парфюмите
03.05.2023 / 14:56

Луксозната марка за бижута и парфюми Van Cleef & Arpels е открита в началото на миналия век в Париж. Тя се ражда от любовта между Естел Арпелс и Алфред Ван Клиф и любопитната подробност, че и двамата са деца на търговци на скъпоценни камъни. След брака им, двете фамилии решават заедно да основат собствен бранд за бижута Van Cleef & Arpels, в който да обединят страстта си към диамантите и богатия си опит да боравят по най-добрия начин с тях, за да се получат красиви произведения.

Клиентите бързо се влюбват в скъпоценните творби на Van Cleef & Arpels

Ценителите веднага долавят майсторството в изработката на бижутата, креативността и отличното познаване на качествата на диамантите. Луксозни бутици на Van Cleef & Arpels се появяват в много страни от Европа и Южна Америка, а през 1942 е открит и първият магазин на компанията в САЩ.

First е първото парфюмно украшение на Van Cleef & Arpels

След значителния успех, който компанията постига в сферата на бижутерията, донесла ѝ световна популярност, от бранда решават да разширят дейността си, като започнат да продават и парфюми. Първото уханно украшение с марка Van Cleef & Arpels се появява през 1976 година. Това е нежният и деликатен дамски аромат First, разработен от парфюмериста Jean Claude Ellena.

Непреходната привлекателност на парфюма, която го прави актуален и днес, се дължи на омайната сила на жасмина, поставен в центъра на уханната композиция и допълнен с жизнени нотки сочни плодове. Класният и изтънчен характер на аромата се подчертава подобаващо от неговия флакон, вдъхновен от колекцията бижута на Van Cleef & Arpels - Snowflake High Jewelry. Впечатляваща е и елегантната запушалка на парфюмния флакон, чиято изящна форма напомня на обеца. Забележителният стил на First привлича дори принцеса Даяна и както споменава в своята биография синът ѝ принц Хари, това бил любимият парфюм на неговата майка.

Някои от дамските ухания на Van Cleef & Arpels са вдъхновени от красотата и блясъка на скъпоценните камъни

През 2015 година Van Cleef & Arpels лансира парфюма за жени Feerie Rubis. Провокативният и магнетичен аромат всъщност е вдъхновен от блясъка на рубина и вярата в неговата сила да помага за сбъдването на мечтите, да предпазва от зло и да насърчава жизнеността и величието. Във връхните нотки на уханието парфюмеристът Антоан Мейзондьо е съчетал червен касис, малина, личи, розов пипер, мандарина, бергамот и лимон. Сърцевината е подчертано цветна, съставена от букет от божур, фрезия, магнолия и ирис, допълнени със слънчева и сочна праскова. Базовият акорд, съставен от мускус, кедър, виолетка, сандалово дърво и боб Тонка, допълва съблазнителния характер на аромата.

Лансираният през 2013 година Van Cleef & Arpels Reve също е вдъхновен от магичната сила на мечтите и вярата, че те може да се сбъднат. Блестящият плодов аромат е изключително женствен и нежен. Уханната композиция е проектирана от Nathalie Feisthauer. Началото на аромата поставят акценти круша и нероли, последвани от божур, момина сълза и османтус в сърцевината. Топъл и запомнящ се финал на уханието осигуряват базовите нотки сандалово дърво и кехлибар.

Великолепните парфюми на Van Cleef & Arpels ни напомнят да не пропускаме красивите мигове в живота, колкото и мимолетни и нетрайни да ни изглеждат на пръв поглед. Каталогът на луксозния френски бранд включва около 70 аромата, сред тях всеки би могъл да открие ухание, в което да се влюби.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев