АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БОРИСОВ ЗА ПП-ДБ: С ТОЗИ ПОДХОД НЯМА ДА ГИ ПОДКРЕПИМ ЗА ПЛАВАЩО МНОЗИНСТВО

Бойко Борисов
27.04.2023 / 12:34

Въпреки обидното отношение ще проявим търпение. Андрей Гюров каза сутринта, че другите – ДПС, БСП, „Възраждане“ и ИТН са приемливи за тях. Докато ние отказваме да преговаряме с всеки друг. Считайки, че с първия или втория мандат с коалиция на двете големи партии ще е най-доброто за България – те продължават да ми говорят за другите. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента.

Значи ДПС е по-приемлив от ГЕРБ. Кажете го на вашите избиратели, направете си коалиция и управлявайте. Но да шикалкавят с плаващи мнозинства – показва, че не знаят как се управлява. Това, което ние сме си спечелили на изборите – джентълменското споразумение за председател на НС и на правна комисия. Спечелили сме си парламентарно мнозинство, председател, предложихме най-добрия администратор в България - Росен Желязков.

"Опитах се да се абстрахирам от сутрешните коментатори, но не е честно спрямо нашите избиратели. Не сме поставяли ултиматуми. За да говориш за втори мандат и да кажеш, че няма да представиш правителство дотогава, е някак си нелогично. Второ - да казваш, че не искаш подкрепата от ГЕРБ, а другите са ДПС, БСП, "Възраждане" и ИТН, които са приемливи за тях", продължи председателят на ГЕРБ.

По думите му днешния ден трябва да се използва, за да се разгледат програмите за управление. "Ние ще наложим нашата. Мисля че е в пъти по-добра, по-конкретна с всички сектори в нея. Но нека да им дадем шанс. Но заради техния подход да обясняват как с другите може. И да обясняват за плаващо мнозинство - няма да го получат", добави лидерът на ГЕРБ.

"Нашата парламентарна група започва по сектори да разговаря по програмата на ПП-ДБ - да видим дали е реалистична", каза той. По думите му обещанието по 50 млрд. лв. за юг-север го няма.

Според него трябва да има кабинет от експерти тип Томислав Дончев и Красимир Вълчев.

"Днес ще имаме среща по цялата програма. Пращам хората, които са я писали. Да обсъдят колко пари за кои сектори и има ли ги тези пари в програмата. Няма срок за търпението. Считам, че това ще е най-добро и ще проявим търпение въпреки обидното отношение", уточни лидерът на ГЕРБ.

"Ако ние се разберем по програмата, няма значение в кой мандат ще се случи. Когато има програма, и това няма значение", каза Борисов на въпрос дали ще има значение, ако предложат Кирил Петков за премиер. По думите му програмата е най-важна.

"Аз вярвам в доброто и се надявам всеки, който е обещал нещо, да го изпълни. Програмата за управление е по-решаваща от проекта за кабинет. Няма как да не се разберем по програмата. Там има 10 милиарда за капиталови разходи. Махаме ги и отиват за социални политики. Ако не се разберат, излиза само един инат", допълни Борисов.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев