АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ГЮРОВ: НЯМА ДА СЛЕДВАМЕ ЛИНИЯТА НА ГЕРБ ЗА СПИСЪК С ИМЕНА НА МИНИСТРИ И ПРЕМИЕР

Андрей Гюров
27.04.2023 / 09:01

Няма да се поддадем на натиск и ултиматуми. За ПП-ДБ е много важно пред бъдещето правителство да бъдат поставени ясни цели и отговорности, които ще са в интерес на държавата. Едва тогава може да се говори за състав на кабинет. Управленската програма на коалицията ще бъде обсъдена с всички парламентарно представени партии, за да се търси широка подкрепа. Това заяви в студиото на NOVA Андрей Гюров от „Продължаваме промяната” в отговор на въпрос ще успее ли и дали коалицията му ще изпълни искането на ГЕРБ-СДС да представи списък с имена на кандидати за министри и премиер, които биха предложили.

"Намираме се в първия мандат. Отговорността е изцяло на мандатоносителя, да предприеме стъпките, които смята за правилни. При ситуация, в която партията победител не може да даде работещо решение – е ние да предложим такова", допълни Гюров.

Той увери, че коалицията му подхожда абсолютно отговорно в процеса на преговори за сформиране на кабинет. "Всички виждаме, че България има нужда от редовно правителство. Това, което зависи от ПП-ДБ - ще го направим. Процесът на формиране на кабинет при нас не е процес на написване на едни имена на един лист. Ние следваме процеси и ще включим в разговорите всички останали парламентарни партии, започвайки от най-голямата. Ще очакваме подкрепа за кабинет с втория мандат", псочи той.

И беше категоричен, че коалицията му няма да следва линията на ГЕРБ по въпроса със списъка с имената на министри и премиер.

"Имаме собствен подход към решаване на проблема с редовното правителство и по никакъв начин няма да играем с играта на ГЕРБ със сваляне на картите и ходове, които се опитват да притиснат втората парламентарна сила да направи някакви ходове, които не отговарят на нашите принципи и обещанията към избирателите ни".

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев