АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СИ ДЗИНПИН: ДИАЛОГЪТ И ПРЕГОВОРИТЕ СА ЕДИНСТВЕНИЯТ ИЗХОД, ЗАЩОТО В ЯДРЕНАТА ВОЙНА НЯМА ПОБЕДИТЕЛ

Китайският президент Си Дзинпин
26.04.2023 / 21:05

Китайският президент Си Дзинпин проведе телефонен разговор с Володимир Зеленски. Инициатор на разговора е украинската страна.

Известно е, че Киев отдавна моли Пекин за преговори, а настоящият телефонен разговор е първият на Зеленски със Си от началото на руската спецоперация в Украйна.

Китайският президент Си Цзинпин заяви, че по отношение на кризата в Украйна Китай винаги стои на страната на мира, като основната му позиция е да насърчава мира чрез преговори.

Китай предлага 4 точки за съвместно разглеждане и 3 точки за разглеждане в плана за уреждане на конфликта.

„Китайската страна ще настоява за установяване на мир и улесняване на преговорите и ще положи собствени усилия за спиране на войната и възстановяване на мира възможно най-скоро. За тази цел Китай ще изпрати специален представител на правителството по евразийските въпроси да посети Украйна и други страни, за да проведе задълбочена комуникация с всички страни за политическо уреждане на украинската криза“, каза Си Дзинпин.

Всички заинтересовани страни трябва да запазят спокойствие и сдържаност при разглеждане и разрешаване на проблеми и наистина да се съсредоточат върху бъдещето на своята съдба и на цялото човечество, за да управляват и контролират съвместно кризата.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев