АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

„БЪЛГАРИЯ – БРОД ЗА МИР“ - ОТВОРЕНО ПИСМО-ПРИЗИВ ДО ПРЕЗИДЕНТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Румен Радев
26.04.2023 / 15:02

До Г-н Румен Радев,

Президент на Р. България

ОТВОРЕНО ПИСМО ПРИЗИВ

„БЪЛГАРИЯ – БРОД ЗА МИР“

Уважаеми, г-н Президент,

Отечеството ни следва да бъде „Брод за Мир“ – място за мирни инициативи от всякакъв род и вид по отношение на всички „горещи точки» по света, където умират деца, граждански и военни лица. Това е наш свещен човешки дълг – защо не го превъплътим в „Мисия на България“.

Няма по-подходяща национална институция от БПЦ и Президента на Р. България да поведете тази национална кауза.

Затова, господин Президент, на 26 април 2021 година, Ви призовахме в името на българските национални интереси публично да инициирате и оглавите Общобългарска платформа – инициатива за спасение и неучастие на страната във военни действия под надслов:

„България – Зона на мира, България Брод за Мир“.

За нас – обществения форум за Единение „БРОД за България“ и „Българският Национален Съвет за Мир“, както и за множество интелектуалци, генерали и офицери от Клуб „Сигурност“, Родолюбиви – Родителски и Патриотични Организации е необяснимо, защо не поемате този Ваш исторически шанс и възможност да предвождате „Общонационален поход за мир“ – тази животворна национална мисия.

Общонационалната платформа „България - Зона на мира, България - Брод за Мир“ не само отговаря на коренните национални интереси. Тя е в пълно съответствие с общоевропейските интереси. Ако Европа, за трети път стане бойно поле на Световна война, тя ще се самоунищожи, ще престане да съществува като цивилизационно огнище. Нещо повече – това е в интерес на цялото Човечество, което стои пред заплахата да изгори в пламъка на една Глобална термоядрена война.

В историята на нашата страна през ХХ век имаме трагичния опит на няколко национални катастофи. Днес, дори и да се избегне ескалацията до равнище на глобален ядрен Апокалипсис, въвличането на България във въоръжения конфликт може да стане не просто поредната, а последната национална катастрофа.

Затова Ви призоваваме г-н Президент:

Мястото на „Български Национален Съвет за Мир“ е в Президентството!Това ще се яви „Средището за Мир на българите", а на практика ще бъде естествения „Обществен съвет" при Президента на Републиката.

Там е бил десетилетия, там ще се осъществява така нужната координация между Гражданското общество и Държавата за общочовешката тема –МИР!

В този „Съвет“ /при Президента/, на експертно национално ниво да се синтезира и реализира националната енергия и компенсира липсата на легитимна "българска национална позиция за войната" и за неучастие на България във военни дейстия.

Да дадете шанс, съгласно Конституцията на Р. България, БЪЛГАРИТЕ ДА ОПРЕДЕЛЯТ СВОЯТА НАЦИОНАЛНА СЪДБА, а не компрадорската, корпоративна българска политическа класа да предопределя съдбините на Родината в името на чужди интереси.

Да подкрепите и предвождате усилията чрез „Съвета за Мир“ за организирането и провеждането на „Общонационално допитване" – Референдум „ЗА“ Война или Мир.

Съветът за Мир, да създаде предпоставки, България да стане Брод за Мир.Когато днес ставаме свидетели на война и смърт, нашето Отечество да издигне призив за мир и живот!

И Президентът да предизвика условията, чрез даденостите, които носим

/ Православна Българи – Член на НАТО/, България да се превъплъти в

„Хъб на Мира“.

България да стане не само „Зона на мира“ – а територия без чужди войски, бази и съоръжения на бългрска земя, без български войни, които да се бият далеч от родното място за чужди интереси.

Днес всички български граждани сме призвани, да не позволим нашите синове, братя, съпрузи и бащи да стават "пушечно месо" на чужди егоистични и експанзионистични интереси.

Тук е мястото и на Светата БПЦ – Нашата Родина като страна-майка на Славяно-Православната Кирилска цивиризация, има важен дълг към всички православни народи – да съдейства да се спре братоубийствената война. „Съветът за Мир“ при Президента, следва да взаимодейства с БПЦ по всички въпроси за Мира.

„България – Брод за мир“ – Това означава, че нашето Отечество призовава към диалог и мир като предлага преговорите за прекратяване на военния конфликт да се провеждат и в София. В този смисъл, тази Инициатива, имаща за цел прекратяване на братоубийствата между два много близки нам славянски народа, не само ще издигне авторитета на България сред миролюбивата общественост в целия свят. Тя определено ще спомогне да бъдат преодолени разделителните линии в българското общество, като важно условие за устойчиво развитие на Родината ни в ситуацията на задълбочаващата се глобална военна и хуманитарна криза със социално-икономически, здравни и прочее параметри.

НЕ НА ВОЙНАТА!

Оставаме в очакване.

С уважение и упование,

„Брод за България“

Лазар Мурджев

„Българския Национален съвет за мир“

проф. Нако Стефанов

„Обществен съвет за Мир“

проф. Ваня Добрева

Движение "Ляв Поглед"

Д-р Румен Петков

 

* Съгласните с този призив могат да се присъединят и да го подкрепят в "Коментари" под текста с : "ДА, подкрепям!", "Присъединявам се!" или в свободна форма да изразят позицията си.

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте директно в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

https://pogled.info/bulgarski/balgariya-brod-za-mir-otvoreno-pismo-priziv-do-prezidenta-na-rbalgariya.155174

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев