АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

МИТРОПОЛИТЪТ НА ЦЯЛА УКРАЙНА ОНУФРИЙ ДО ГАВРИИЛ ЛОВЧАНСКИ: БРАТ ПОДПОМАГАН ОТ БРАТА Е КАТО ЯК И УКРЕПЕН ГРАД

 ✝ Онуфрий  Митрополит Киевски и на цяла Украйна  Предстоятел на Украинската Православна Църква
05.04.2023 / 20:27

Киевският митрополит и на цяла Украйна Негово блаженство Онуфрий изпрати писмо до Ловчанския митрополит Гавриил с благодарност за подкрепата за Украинската църква във времена на тежки изпитания. Главата на Украинската православна църква цитира думите на цар Соломон от старозаветната книга "Притичи": "Брат подпомаган от брата е като як и укрепен град".

Публикуваме пълния текст на писмото:

Ваше Високопреосвещенство,

Всесърдечно Ви благодаря за топлите слова в подкрепа на нашата многострадална Църква в днешните бурни часове на изпитания.

Въпреки делящото ни разстояние, ние усещаме молитвената подкрепа на Ваше Високопреосвещенство. В своето послание свети апостол Павел пише: Кога страда един член, страдат с него всички членове; кога се слави един член, радват се с него всички членове (1 Кор. 12:26). Предвид това, че всички ние сме едно Тяло Христово, а не отделни членове без свръзка, утешаваме се и живеем с надеждата, че по Божията милост ще можем достойно да преминем всички тези изпитания, защото не оставаме сами при тези обстоятелства. На Вас, Ваше Високопреосвещенство, в пълна мяра се изпълняват словата: Брат подпомаган от брата е като як и укрепен град (Притчи).

Желая Ви, Ваше Високопреосвещенство, Божието благословение и помощ в Архиерейското Ви служение за благото на Светата Православна Църква. Просим и занапред Вашите свети молитви за нашата Църква и за целия украински народ.

С братска любов в Христа,

✝ Онуфрий

Митрополит Киевски и на цяла Украйна

Предстоятел на Украинската Православна Църква

Източник: predanie.bg

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев