АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

РЕНЕТА ИНДЖОВА: НИКОЯ ВЛАСТ НЕ СЕ ОТНАСЯ ТАКА ХЪШЛАШКИ КЪМ НАСЕЛЕНИЕТО - КАТО КЪМ ПЛАНКТОН

Ренета Инджова
31.03.2023 / 19:55

"Вече нищо не е в състояние да предизвика адекватна и съобразена с рискови обстоятелства, с форсмажорни обстоятелства, реакция: "Това, да казва един ЦИК: каквото ще да ставало било, изборите щели да преминат без да бъдат преустановявани. Сега те може и така да трябва да преминат, но никоя власт, никое управление не се държи така хъшлашки с населението си, да му казва: "Ако ще да падне небето, ние ще ви пращаме на избори".

Това само означава, че към населението си се отнасят като към планктон, а планктонът пък той не реагира, каза в аудиокаста "Това е България" на "Фокус" Ренета Инджова – служебен министър-председател в 84-ото правителство, в коментар по темата каква кампания изпращаме и какви избори посрещаме в контекста на бомбените заплахи от последните дни.

"В предизборна ситуация би могло да се очаква, че това ще е една от формите, по които се осъществява провокация, пък от които се осъществява натиск върху населението от определени политически сили, които искат да сплашват, т.е. да намаляват избирателната активност, защото тя ще им донесе относителна полза. Но при нас нещата придобиха, както обикновено, пародиен характер, защото се приказва на ангро, на посоки и от неквалифицирани представители на правоохранителната система", каза Инджова.

"Министърът толкова бързо реши, че това е руска хакерска атака, след това президентът взел, че го опровергал, след това той продължава с това, защото така или иначе, сигурно такова е и указанието, че трябва т.н. Т.е. излиза, че това им е в сценария, защото аз живея срещу едно училище, и ги гледам от сутринта как вървят по покрива разни хора, които във всякакъв смисъл изглеждат невнятни, нещо правят, нещо ще осигуряват, нещо ще пазят. Но всичкото това нещо има изключително не пародийни, а опасни последици", допълни бившият служебен премиер.

От думите й стана ясно, че вече нищо не е в състояние да предизвика адекватна и съобразена с рискови обстоятелства, с форсмажорни обстоятелства, реакция.

По отношение на предизборната кампания, Инджова каза: "Анализ на кампания при положение, че тя фигурира в някакъв абсурден, пародиен и по никакъв начин неполитически вид, ще бъде под достойнството на всеки, който реши да я анализира. Но понеже има една такава инерция, един синдром, изграден, понеже пък кампаниите вече се превърнаха в най-добрия начин, по който се организира политическия бизнес и брокерство, в социалистическите агенции продължават по стара, изпитана традиция да съобщават тесни резултати".

"Значи, резултатът между първите и вторите е с разлика 0.4%. Само една агенция, си позволява, и то може би е заглавие на медията, а не тяхно, да каже, че такива разлики са в рамките на статистическата грешка, а статистическата грешка означава, че никаква теоретическа, нито практическа валидност на изследването на закономерностите на тези получени данни може да се прави. Но у нас това винаги, че първото и второто място, за да видите, ама те така се състезават, ама така са се засилили, и сега щяло да бъде един фотофиниш накрая. Никакъв фотофиниш няма да бъде, а ще бъде онзи нефелен, но закономерно нефелен резултат, който нашата избирателна система в последно време произвежда във все по-уродлив вид, и то е, защото на българския народ му поднасят едни партии, които по никакъв начин не позволяват той да вземе рационално, разумно или съобразно интереса си решение.

И понеже всичките са там нахвърляни накуп, без да представляват субектно политическо тяло, резултатът по същия начин представлява едно аморфно и нищо неозначаващо в съотношението си решение", заключи Ренета Инджова.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев