АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

И ЛОЗАРИТЕ ИЗЛИЗАТ НА ПРОТЕСТ

Недоволните лозари се събират пред президентството, след което шествието им ще се насочи към министерството на земеделието.
31.03.2023 / 08:54

Национално сдружение на българските лозари събира недоволните пред президентството, след което шествието на лозарите ще се насочи към министерството на земеделието с настояване да се предвиди ежегоден национален бюджет за подпомагане на лозаро-винарския сектор и десертните лозя.

Да се прилагат обективни и публични критерии при разпределението на бюджетите за финансово подпомагане на всички сектори в земеделието – това настояват недоволните лозари. Според тях Лозарския регистър трябва да бъде актуализиран, дигитализиран и публичен, а мерките за инвестиции в техника и иновации за лозарските стопанства трябва да бъдат работещи.

Производителите на грозде искат още ефективно, компетентно и адекватно работеща администрация в полза на земеделските производители, както и компетентен директор на Изпълнителна агенция по лозата и виното, който да се погрижи агенцията да си изпълнява функциите, а именно контрол в лозаро-винарския сектор в пряко взаимодействие с Агенция митници и приходната агенция.

Лозарите очакват от държавата стриктен контрол на качеството на произвежданото и продавано българско вино както и контрол на вноса на винено грозде и вино от други държави.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев