АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КОСТАДИНОВ: НЯМА ДА ДОПУСНЕМ ПРЕМАХВАНЕТО НА ПАМЕТНИКА НА СЪВЕТСКАТА АРМИЯ, РЕШЕНИЕТО НА СОС Е ФАШИСТКО

Костадин Костадинов, Светослав Тодоров и Николай Дренчев дадоха извънредна пресконференция в БТА относно премахването на Паметника на Съветската армия.
09.03.2023 / 20:33

Американците искат да контролират изборния процес, те са притеснени от ръста на "Възраждане", каза председателят на партията Костадин Костадинов

"Няма да допуснем каквито и да било действия за премахването на Паметника на съветската армия. Решението на Столичния фашистки съвет е незаконно - Столичната община не е собственик на паметника и няма никакви юрисдикции върху него. Той е собственост на държавата и това е решение, което трябва да се вземе от нея. Ако случайно обаче, все пак фашистите са известни с това, че те не се съобразяват със законите, и решат да предприемат действия в тази посока, ние ще ги спрем със жива сила, физически ще ги спрем."

Това каза председателят на партия "Възраждане" и водач на листите във Варна и 25 МИР София Костадин Костадинов. Той заедно с председателя на предизборния щаб Светослав Тодоров и организационният секретар на партията Николай Дренчев дадоха извънредна пресконференция в БТА относно премахването на Паметника на Съветската армия.

"Паметникът на Съветската армия символизира победата над фашизма. Премахването му символизира победата на фашизма и разчертава поредните тежки разделителни линии в нашето общество. Ние задаваме един много простичък въпрос, на който очакваме отговори от службите - дали всичко това, което се случва през последните няколко седмици, не е инспирирано от чужди фактори? Дали не сме свидетели на брутална външна намеса във вътрешните ни работи?", запита Костадинов.

"Как така никой от службите не постави въпроса кое точно е стимулирало един емигрант, който дълги години е живял в чужбина, изведнъж е решил да се прибере в България и е решил с чук да натроши паметната плоча на Паметника на Съветската армия. Което на свой ред пък веднага да стимулира дълбоко моралната партия ГЕРБ и изключително принципните представители на "Доносническа България" и "Продължаваме промяната" изведнъж да вземат решение за премахването на паметника. И всичко това в средата на предизборната кампания", напомни той.

"Оказва се, че някъде по същото време, случайно и почти незабележимо, шефът на "Информационно обслужване" Ивайло Филипов, който е несменяем на поста вече близо десетилетие, отива на посещение в САЩ. Стои близо седмица и се прибира в понеделник. Никой не го пита защо. Какво точно е правил представителят на тази фирма, която брои гласовете на българските граждани, защото ЦИК не брои - да го кажем ясно. Та какво е правил този високопоставен български чиновник в САЩ? Дали не е ходил там да получи инструкции кой и колко да получи на тези избори? Защото финалът на намесата във вътрешните ни работи се ознаменува точно с броенето. И като припомним и списъка "Магнитски", който много удобно беше пуснат преди кампанията в нашата страна, нещата си идват на мястото", допълни лидерът на "Възраждане".

И предупреди: "Има много сериозна опасност България да бъде тласната в състояние на гражданска война. Нека да го кажем ясно и категорично. Съвременните фашисти, маскирани като евроатлантици, не биха се поколебали да направят това. Техните колеги в Украйна също не се поколебаха да го направят. В Грузия виждаме в момента какво се случва по същия начин, апропо, след като има предложение за приемане на Закон за чуждите агенти, същият, какъвто действа в САЩ, същият, който ние искахме да бъде приет и срещу който възроптаха точно американските чужди агенти в нашата страна".

"Начинът, по който се действа от страна на правителството на САЩ, е един и същи, независимо дали става въпрос за България, за Украйна, Грузия или за която и да било друга постсъветска държава. Въпросът е дали ние ще се поддадем на американските операции в България", подчерта той.

"Няма да допуснем каквито и да било действия за премахването на паметника. Решението на Столичния фашистки съвет е незаконно - Столичната община не е собственик на паметника и няма никакви юрисдикции върху него. Той е собственост на държавата и това е решение, което трябва да се вземе от нея", посочи Костадинов.

"Ако случайно обаче, все пак фашистите са известни с това, че те не се съобразяват със законите, и решат да предприемат действия в тази посока, ние ще ги спрем със жива сила, физически ще ги спрем. Нека да е ясно. Крайно време е на провокациите да бъде даден решителен отпор, защото прекалено дълго отстъпвахме пред надигащият се, възкръсващ пред очите ни фашизъм. Фашизмът разбира само един език - езикът на силата и ние ще му говорим точно по този начин. Днес към сградата на Столичния фашистки съвет летяха яйца и боя. Следващия път няма да са яйца и няма да е боя. Нека бъдат предупредени и да знаят", каза още той.

"Гаврата с историята, фалшификацията й, подмяната й трябва да бъде прекратени, а фашизмът трябва да отиде там, където му е мястото - на бунището на историята. "Възраждане" дава гаранция на българското общество, че старите исторически грешки няма да бъдат повторени. И ние ще направим всичко възможно, за да възтържествува историческата истина. Днес беше просто първата крачка по този път", увери лидерът на "Възраждане"."Всичко, което се случва при нас, започна да се разразява в Украйна в следствие на т.нар. майдан. Дотогава нямаше антируска пропаганда в България. Въпреки че има идеологически разминавания, опонентите си разговаряха съвсем спокойно, не чак на толкова висок тон. България не беше разделена държава", напомни той.

"След 2013 г., когато започна истеричната антируска пропаганда от страна на САЩ в техните сателити, а ние сме такъв сателит, започна издълбаването на много дълбоки разделителни линии. Видя се обаче, че тази антируска пропаганда в България не работи. Не можаха да накарат българския народ да види враг в Русия или руския народ. И когато видят, че това не може да се промени като нагласи, това, което те правят в момента е да унищожат носителя на държавността - народа и самата му държава. Така, както правят в момента в Украйна. Така, както правят в момента пред очите ни и с Грузия. Така, както се опитват да го направят и в Молдова. Така, както се опитваха да го направят и преди 2 г. в Беларус. Няма място, където да не са се опитали да работят по един и същи начин", категоричен бе Костадинов.

Разказа и следното: "Този начин е много простичък - намират си някакви хора, които имат чест, съвест, морал и достойнство за продан, купуват се, обикновено евтино, създават се някакви граждански организации, които се оформят като мрежа, към тях се прикрепяват и медии, медиите започват да създават и моделират обществено мнение, на което "гражданските организации" в един момент се превръщат в говорител и когато се създаде една такава широка мрежа от агенти за влияние, които да кажем са не повече от няколко десетки хиляди в държавата, ако е от среден мащаб като нашата, на практика обществото вече е подготвяно за покоряване. Когато обаче това общество започва да се размърдва в робската си люлка, когато се появи една организация като "Възраждане", която започва да отваря очите на хората, която не се поддава на провокации, не се купува, която не се пречупва, тогава вече се преминава към "План Б". Събуждащият се роб е много опасен за своя господар, затова той трябва да бъде ликвидиран. Как? Като настроиш заспалите и още доволни от своето робство срещу него. По този начин се чертаят разделителни линии се отива към разрушаване на държавността. Кому беше нужно всичко това, което се случва сега?"

"Ние имаме информация, знаем, че е така, не го казвам като празни приказки - както знаехме, че в Турци има близо 11 хил. подадени заявление за гласуване от чужбина от 48 айпи адреса, някои от които в България, което ДАНС потвърди, но не послужи като основание на прокуратурата да заведе дело. Тези неща, които ви ги казваме, са така. Те са факт. Има американска намеса във вътрешните ни работи", настоя още кандидатът за депутат от Варна и 25 МИР в София.

"Американците искат да контролират изборния процес, те са притеснени от ръста на "Възраждане" и са притеснени от това, че губят почва в нашата страна и губят държавата, която притежават. И поради тази причина действат на принципа на изгорената земя. Знаете ли какво означава това? Когато видиш, че не можеш да спреш врага, си унищожаваш всичко, което би могло да стане негова собственост, за да не притежава той нищо. В момента на практика това се случва", посочи Костадинов.

"Този опит за разделение обаче ние ще го тушираме още в самото начало, защото той действа, когато уплашиш жертвата и тя си каже - дай да отстъпя сега в името на това да има мир. Само че ние не сме привърженици на поговорката "По-умният отстъпва", защото когато той отстъпва, глупакът управлява. И ние виждаме резултатите от нашите действия или бездействия вече 33 г. Повече няма да отстъпваме. И не просто защото сме по-умни, а и защото сме по-силни и осъзнаваме силата си. И точно поради тази причина, осъзнавайки пък своята слабост, нашите врагове и основната заплаха за националната сигурност на републиката - представителите на правителството на САЩ, са тези, които искат да предизвикат гражданския мир, искат да предизвикат състояние на война вътре в държавата. И, между другото, няма да се спрат пред нищо. Кое точно ги е спирало, в която и да било държава?", запита още той.

"Другата им цел, разбира се, е да направят правителство, което да вкара България във войната срещу Русия в Украйна. Защо ли? Защото ние сме единственият народ в Източна Европа, който няма исторически причини да мрази руснаците. Напротив, има исторически причини да имаме близки отношения с тях. И поради тази причина е много важно за американците да изпратят, дори ако трябва един взвод от 24 човека, за да може да отидат да се бият, за да може да загине един българин и един руснак и това да бъде разказвано като историята на разделението", обясни той.

"Това направиха с украинците, които на практика са един народ с руснаците, защо мислите, че няма да го направят с нас? Това е целта и затова САЩ са заплаха не просто за световния мир, те са заплаха за бъдещето на човечеството. Виждате, че хората са на ръба на трета световна война, а на тях въобще не им пука от това нещо. Ето защо гласуването в тези избори за нас българите е изключително важно. Защото сме единствената политическа организация, която знае и може, и не се притеснява да се опълчва на американската хегемония. Всички останали се състезават в дисциплината "бягане с препятствия" към входа на американското посолство, за да докажат колко са верноподанически настроени и кой е по-голям евроатлантически фашист. Ето защо всичко това, което ви го казвам е съвсем сериозно. Нека никой не се чувства непредупреден. Всеки глас за ГЕРБ, ПП, "Доносническа България", ДПС, всички други евроатлантически метастази в нашата страна не е глас, а повиквателна. Нека го кажем ясно, за да не стане отново парадоксът, че огромната част от населението в нашата страна иска мир, а гласува за онези, които искат война", заключи Костадинов.

Източници: "24 часа", news.bg

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев