АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРАВИТЕЛСТВОТО ПРИЕ ПРОМЕНИТЕ, ПОИСКАНИ ОТ КМЕТА СТЕФАН РАДЕВ ЗАРАДИ НОВАТА УЛИЦА ПРЕЗ ПОДЕЛЕНИЕТО

Стефан Радев
01.03.2023 / 17:02

Министерският съвет прие промените, поискани от кмета Стефан Радев заради новата улица, която Община Сливен ще изгражда между булевардите „Хаджи Димитър” и ”Бургаско шосе” и ще преминава през бившия зенитен полк.

Миналата година община Сливен поиска от държавата да отпусне средства за цялостното изграждане на улицата и в края на октомври беше подписан договор за 1 131 895 лева с Министерството на регионалното развитие и благоустройството. В министерското постановление обаче беше записано половината от парите да бъдат използвани за ВиК дейности. Разчетите на Общината обаче показаха, че тези дейности няма да са повече от 200 000 лева и средствата не могат да се използват по предназначение. През декември миналата година кметът Стефан Радев проведе среща в Министерството на регионалното развитие, на която поиска корекция на постановлението.

С днешното си решение правителството направи промяната като намали частта за „ВиК“ на 103 000 лв., а за част „Пътна“ увеличи до 1 028 895 лв.

„С решението си днес Министерският съвет отстрани установената от нас неточност при определяне на стойността на обекта и ще имаме възможност да продължим поетапно работата си“, коментира днешното решение на правителството кметът Стефан Радев.

Договорът е за изграждане на водопровод, канализация и улица с улично осветление през бившия военен терен, край паметника на 6 артилерийски полк, между булевардите „Бургаско шосе“ и „Хаджи Димитър“. Община Сливен ще дофинансира част от дейностите, които не са включени в ангажимента на министерството, като в бюджета са предвидени средства за това. Изграждането на улицата е част от поетите ангажименти на кмета Стефан Радев и неговия екип за подобряване уличната инфраструктура в града, облекчаване на трафика, както и стартиране на дейности по промяна на пустеещите бивши военни имоти. Тepeните ca вĸлючeни в зoнaтa c пyблични фyнĸции, c виcoĸa oбщecтвeнa знaчимocт нa Интeгpиpaния плaн зa гpaдcĸo възcтaнoвявaнe и paзвитиe нa Cливeн.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев