АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КОСТАДИНОВ: ЦИНИЧНО Е НАГРАЖДАВАНЕТО НА МОСКАЛЕНКО С ОРДЕН „МАДАРСКИ КОННИК“

Костадин Костадинов
28.02.2023 / 09:50

Позиция на „Възраждане“

Награждаването на посланика на Украйна в България с орден „Мадарски конник“ от президента Румен Радев е цинично. Нека не забравяме, че действията на Виталий Москаленко биха могли да се възприемат като защита за режим на военнопрестъпници. Той се е изказвал многократно изключително пренебрежително за българската държава и е изнасял секретни данни за бройката и количеството на българското тежко въоръжение.

Нека не забравяме, че военнопрестъпният режим в Украйна от години нарушава правата на българите там. А неонацистите в Украйна унищожават българските паметници от години, изгориха жив един българин в Одеса, нападнаха българин - общински съветник в Белгород, който вследствие на нападението загуби едното си око. Да не говорим, че в момента българи и български граждани са насилствено мобилизирани в Украйна и са използвани за „пушечно месо“ на фронта.

Орден „Мадарски“ конник е третият по старшинство в наградната система на страната ни . С него се награждават чужди и български граждани за особено големи заслуги за установяването, укрепването и развитието на двустранните отношения с Република България.

Румен Радев, чието правителство управлява вече повече от половин година чрез министър-председателя назначен от него, вместо да награждава посланика на Украйна в България, нека вземе мерки за защита на българите там.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев