АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

"ВЪЗРАЖДАНЕ" ОБЯВИ, ЧЕ Е СЪБРАЛА 300 000 ПОДПИСА ЗА РЕФЕРЕНДУМА ЗА ЕВРОТО

“Възраждане” обявиха, че за 6 седмици са събрали 300 000 подписа за референдум за запазване на лева.
23.02.2023 / 19:41

От партията “Възраждане” обявиха, че за 6 седмици са събрали 300 000 подписа за референдум за запазване на лева.

Секретарят на "Възраждане" – София, Деян Николов съобщи, че в партията разполагат с проектозакона за въвеждане на еврото, според който курсът, при който страната ни ще влезе в еврозоната, ще бъде определен от европейски регламент.

Той посочи, че последната седмица са събрали 53 хиляди и с тях стигат точно 300 хиляди подписа в края на шестата седмица.

"Ако продължим със същите темпове, предвид че времето в момента е хубаво, до края на 12-ата седмица е възможно да съберем около 600 хиляди подписа", допълни Николов.

Деян Николов каза, че са се сдобили с проектозакона за въвеждане на еврото в България и по думите му, в него са записани някои много интересни неща. Сред тях той посочи курса лев-евро, при който България ще влезе в еврозоната, и конвертирането на различни суми и глоби.

Според Николов приетото преди около половин година в Народното събрание решение, че България ще влезе в еврозоната само и единствено при курс от 1.95583 лева за 1 евро, е безпредметно и бутафорно. Той посочи, че в проектозакона за въвеждане на еврото е записано, че ще влезем при курс, който ще се определи в регламент на ЕС. Това решение ще бъде взето между ЕК, Съвета на ЕС, ЕЦБ, държавите членки и България, коментира Николов. Той добави, че според законопроекта различни глоби се трансформират при курс 2 към 1.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев