АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЦИК МОЖЕ ДА ПРЕРАЗГЛЕДА РЕШЕНИЕТО ЗА СБОРНОТО БРОЕНЕ НА МАШИННИЯ И ХАРТИЕНИЯ ВОТ

ЦИК
23.02.2023 / 16:16

Регистрирани за участие остават 16 партии и 7 коалиции. До 28 февруари може да се подаде молба до ЦИК да се заличи регистрацията. Това заяви говорителят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Росица Матева на брифинг.

"ЦИК може да преразгледа решението за сборното броене на машинния и хартиения вот, ако не съдът - ще реши", заяви тя.

Техническото осигуряване на видеонаблюдението трябва да се осигури от Министерството на електронното управление. Най-напред трябва да се предвидят какви ще са устройствата, за да може да се организира обучение кой и как ще записва в СИК, обясни Матева.

Коалиция "Християндемократически съюз" е обжалвал отказа за регистрация от ЦИК, но Върховният административен съд отхвърлил жалбата.

Всички избиратели на страницата на ЦИК могат да проверяват дали са включени в списък за подкрепа на партии или коалиции. Ако намерят името си, но не са подписвали такава подписка за регистрация на партия или коалиция, те трябва да се подават до Комисия за лични данни (КЗЛД). Ако се подадат до ЦИК, те ги препращат така или иначе то КЗЛД, посочи още Матева.

Гражданите, които искат да подадат заявление за гласуване по настоящ адрес, да подадат заявление за това, чрез сайта на ГД ГРАО.

 

 
 

Copyright © 2008-2023 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев