АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БЛАГОТВОРИТЕЛЕН КОНЦЕРТ СЪБРА 7 230 ЛЕВА ЗА ПАРАКЛИС В ГЛУФИШЕВО

Благотворителен концерт
19.02.2023 / 00:09

Блестящ концерт с музикални и танцови изпълнения от различни жанрове развълнува публиката в препълнената зала „Сливен“ в петък вечерта. Благотворителното събитие, организирано от кметството в село Глуфишево с подкрепата на Община Сливен, бе част от дарителската кампания за изграждане на първия православен храм в населеното място. Всички 350 покани бяха изкупени. С постъпленията от тях и постъпили суми в дарителските кутии бяха събрани 7 230 лева.

Кметът на общината Стефан Радев благодари на изпълнителите и на присъстващите на концерта, че са подкрепили родолюбивата, духовна кауза на жителите и кметството в Глуфишево. От името на сливенския владика Иоаникий начинанието благослови заместникът му епископ Иеротей. Благотворителният концерт уважиха още председателят на Общинския съвет Димитър Митев, зам.кметовете Пепа Чиликова и Стоян Марков.

С много аплаузи бяха наградени изпълненията на АНПТ „Сливен“, ДЮФА „Тракийче“, Школата по народно пеене, гайдарят Неделин Желев, СКА „Стефан Данчев“, балет „Грация“, КСТ „Туида“, балетната школа „Пети па“, рок-група „Монолог“, групата за народни танци към читалището в Глуфишево, както и водещите от театрална трупа „Опит за летене“.

Новият православен параклис ще носи името на свети Георги Победоносец. Градежът ще е върху общински терен, застроената площ – 71 кв.метра, съобщи кметът на Глуфишево Георги Кънев. Проектът е готов, издадено е строително разрешително. Първоначалната прогнозна стойност за грубия строеж, отпреди година, е била за 72-73 хил.лева. Освен постъпленията от благотворителния концерт, от други дарения са събрани 10 000 лева. Кампанията продължава.

Очаква се първата копка на параклиса да е в края на май – началото на юни.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2023 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев