АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЦИК ПРИЕ ИЗИСКВАНИЯТА ЗА КОМПЮТЪРНАТА ОБРАБОТКА НА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ИЗБОРИТЕ

ЦИК
16.02.2023 / 10:40

Централната избирателна комисия (ЦИК) прие изискванията към компютърната обработка на резултатите от предстоящите на 2 април извънредни парламентарни избори .Целта е да се осигури надеждност, максимална защита и достоверност на получените резултати, както на централно, така и на районно ниво.

Изискванията, които ЦИК поставя, са преброяването на резултатите да се извърши със съвременни технологични, програмни и комуникационни средства при осигурено високо качество на защита на информацията.

Към изпълнителя на преброяването на резултатите се поставят и времеви рамки, в които да направи обработката на протоколите. До 3 часа от приемането на последния секционен протокол, данните трябва да са предадени в РИК, а до 5 часа да се представят и сканираните копия от протоколите, но не по-късно от 48 часа.

След като РИК предадат в ЦИК книжата си, преброителят ще трябва в рамките на 5 часа да предостави списък с несъответствия в числовите данни между базите, създадени в районните комисии и в централната комисия.

Изчисляването на окончателните резултати от вота трябва да се извърши не по-късно от 5 часа, след като ЦИК предостави на изпълнителя взетите решения по всички различия в данните

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев