АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ГОЛЯМ ИНТЕРЕС КЪМ ЩАНДА НА ОБЩИНА СЛИВЕН НА МЕЖДУНАРОДНОТО ТУРИСТИЧЕСКО ИЗЛОЖЕНИЕ "ВАКАНЦИЯ И СПА - СОФИЯ 2023"

Сливен на Ваканция Спа Експо 2023
16.02.2023 / 10:35

Има изключително голям интерес към щанда на Община Сливен в първия ден на 39-то издание на Международното туристическо изложение "Ваканция и СПА - София 2023", което се провежда от 15 до 17 февруари в столицата. Това заяви заместник-кметът по икономическо развитие Стоян Марков, който присъства на официалното откриване в сряда. Основен акцент в представянето на Сливен е културният туризъм и възможностите за интересни преживявания. Участието ни в Международното туристическо изложение тази година е под мотото „Сливен - изживей историята, почувствай природата“.

„Отзивите от страна на бранша бяха, че Сливен и обектите му следват съвременните тенденции в туристическото търсене. Приятен и ползотворен разговор направихме с посланика на Кувейт, Н.Пр. Гази Хамед Алфадли, който беше гост на щанда ни и го направихме приятел на Сливен“, каза Марков.

Щандът беше посетен от министъра на туризма Илин Димитров и зам. министъра на културата Пламен Славов. Заедно с тях имаше гости от бивши министри на туризма и чуждестранни посланици.

„Интересът към атрактивния щанд на Сливен от представители на други градове и туроператори е по-голям, в сравнение с миналите участия до сега“, допълни Стоян Марков.

Представителите на РИМ "Д-р Симеон Табаков", Художествена галерия "Димитър Добрович" и Крепост Туида продължават да посрещат посетители на щанда на Сливен и през следващите два дни от изложението. Участието в туристическият форум се финансира от Програмата за развитие на туризма на Община Сливен.

Форумът "Ваканция и СПА - София 2023" е най-важното събитие в календара на туристическата индустрия в България, което всяка година привлича водещи компании от страната и света. Изложението е разположено в „Интер експо център – София“, под егидата на Министерство на туризма на Република България. Организатор е „ПРИМ ЕКСПО“. Щандът на Сливен е разположен на централно място в Зала 2.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев