АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НИКОЛАЙ МАЛИНОВ: ЗАМИНАВАМ ЗА РУСИЯ ЗА СРЕЩА С МИНИСТЪР СЕРГЕЙ ЛАВРОВ

 Николай Малинов преди заседанието в Софийския градски съд, в което е подсъдим за шпионаж в полза на Русия, 15 февруари 2023 г.
15.02.2023 / 17:18

Има конкретни обвинения, които са пълни глупости. Случаят със съдията е разнищен от българската съдебна система, случаят с ордена е пълна измишльотина – няма пари към този орден, а случаят с разпределяне на обществени пари също е пълна глупост - нямам никакъв достъп към такива и не съм имал нито от страната на бизнеса, нито от страната на чиновниците, които разпределят пари.

Това заяви обвиненият в шпионаж Николай Малинов.

“Твърденията на българската съдебна система е, че твърденията на американските власти, са пълни глупости, и ако имат някакви доказателства трябва да ги предоставят”, уточни той.

Малинов каза, че заминава за Русия, защото иска да получи компетентна правна експертиза от хора, които разбират от международно право, “защото тук няма такава”, уточни той. По думите му в четвъртък той има среща в Москва с външния министър на Руската Федерация Сергей Лавров. Малинов заяви, че ще говори „с приятели“, с които да обсъди какви действия да бъдат предприети.

"Отивам при приятели. Оценката на враговете ми е ясна, висока. Ще разбера какво ме очаква… Мисля, че моите приятели, чиновници, които се занимават с външна политика по 30, 40, 50, 60 години, по-добре знаят. Аз за "Магнитски" нищо не знам. Аз знам, че всички неща, които са написани тук, са пълни лъжи и измишльотини."

Отговаряйки на въпрос, Малинов каза, че никога не е ходил в САЩ.

"Имал съм бизнес със Щатите, но не съм ходил там", посочи той.

Малинов заяви, че вече търпи последици от включването му в „Магнитски 2“ - чрез ограничения върху банковите сметки на дружествата и политическите проекти, в чиято управа е той.

"Банкови сметки имаше до понеделник, вече няма банкови сметки… Минаваме на кеш, като на "Магурата"."

Миналият петък името на Николай Малинов попадна в актуализирания списък по глобалния закон "Магнитски" от Държавният департамент на САЩ.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев