АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ОБЩИНА СЛИВЕН - СЪС СОБСТВЕН ЩАНД НА МЕЖДУНАРОДНИЯ ФОРУМ „ВАКАНЦИЯ И СПА – 2023“

Лого
14.02.2023 / 10:30

Община Сливен ще вземе участие в 39-тото издание на Международното туристическо изложение „Ваканция и СПА – София 2023“, което ще се проведе в периода 15 – 17 февруари 2023 г.

Форумът е най-важното събитие в календара на туристическата индустрия в България, което всяка година привлича водещи компании от страната и света. Международното туристическо изложение „Ваканция и СПА“ще се проведе в Интер експо център - София, под егидата на Министерство на туризма на Република България. Организатор е „ПРИМ ЕКСПО“.

На изложението ще присъства зам.кметът по икономическото развитие на Община Сливен инж. Стоян Марков.

Наред с разнообразната и пълна информация за културното, историческото и природното наследство и богатство на Сливен и възможностите за настаняване и отдих, посетителите на сливенския щанд ще могат да се запознаят със станалото популярно походно жилище – юрта и да усетят частица от ежедневието на предците ни, техния бит и начин на живот, да се докоснат до крепост „Туида“ – туптящото сърце на Сливен. Предвидени са атрактивни игри и преживявания за публиката и гостите, беседи, стрелба с лък, древни игри и занаяти, които да накарат туриста да сложи Сливен в своя план за пътешествия и ваканция.

Природното богатство е основен туристически ресурс за Града под Сините камъни. Комбинацията от природна среда, археологически паметници, градски площи и леглова база позволяват предлагането на комплексен продукт, съответстващ на съвременното търсене в туризма.

Традиционно екип от атрактивните представители на крепост „Туида“ и културните институции ще представи община Сливен с общ щанд, на който ще се презентират възможностите за туризъм в региона.

За по-пълно въздействие на гостите, посетили щанда, Художествена галерия „Димитър Добрович“ ще представи репродукции на гравюри и каталожни издания, а РИМ “Д-р Симеон Табаков“ - своите музейни обекти, експонати и сбирки от колекцията си.

Участието в Международното туристическо изложение тази година ще мине под мотото „Сливен - изживей историята, почувствай природата“.

Щандът на Сливен е разположен на централно място в Зала 2 на Интер експо център – София.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев