АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

РАЙЧЕВ: ЗАКОНЪТ „МАГНИТСКИ“ Е НЕМОРАЛЕН. НЯКАКЪВ ЧОВЕК КАЗВА – ВИЕ СТЕ КРАДЕЦ, НЕ ДАВА ДОКАЗАТЕЛСТВА

Андрей Райчев
13.02.2023 / 13:02

Законът „Магнитски“ е неморален. Някакъв човек идва и казва – вие сте крадец. Не дава на българското правосъдие някакви доказателства. За един от включените се казва – „той има 5 млн. лева в офшорна сметка“. Щом си толкова сигурен – знаеш сметката. Можеш да я предадеш, но - не. Това заяви в предаването „Тази сутрин“ социологът Андрей Райчев.

„Интересен е разговорът за ползите. Това изплашва до смърт българските политици. Това не е за преди изборите, а за след изборите. Съветите, които се получават в едно посолство, няма да са неутрални. Америка губи от това“, добави той.

Според преподавателя по политически комуникации Иво Инджов дори и изложените твърдения за злоупотреби на включените в списъка „Магнитски“ да нямат доказателствена стойност, те са достатъчно сериозни да накарат прокуратурата да разследва.

„Не знам защо не се оповестят настоящи деятели на корупцията, а само предишни такива. Владислав Горанов беше освободен като министър на финансите заради съмнения за връзки с Делян Пеевски. По тази линия Владислав Горанов беше санкциониран от Бойко Борисов преди три години. Ако е замесен в корупционни схеми, една партия може да го освободи и да се дистанцира. Който трябва да го разследва – да го разследва“, посочи политологът Стойчо Стойчев.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев