АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ВИЦЕПРЕЗИДЕНТЪТ НЕ ИЗКЛЮЧВА УВЕЛИЧАВАНЕ НА СПИСЪКА СЪС САНКЦИОНИРАНИ ПО ЗАКОНА "МАГНИТСКИ"

В сградата на Съдебната палата бе представен публичен отчет на Националното бюро за правна помощ, 13 февруари 2023 г.
13.02.2023 / 12:59

Вицепрезидентът Илияна Йотова не изключва да има още санкционирани български граждани по глобалния закон "Магнитски". Тя и правосъдният министър Крум Зарков коментираха днес обявените в петък санкции за Владислав Горанов, Румен Овчаров, Александър Николов, Иван Генов и Николай Малинов.

Според Йотова списъкът е още едно доказателство, че очевидно не сме си свършили работата. Тя припомни, че няколко народни събрания, включително последното, трябваше да приемат съответното антикорупционно законодателство и законодателство, свързано със съдебната система. Вицепрезидентът изрази надежда след изборите да има сериозно и стабилно мнозинство със стабилно правителство, чийто първи приоритет да е именно приемането на тези закони.

Крум Зарков от своя страна заяви, че България е трябвало отдавна да вземе мерки по повод санкциите по закона "Магнитски" – реформа на Антикорупционната комисия, въвеждане на механизъм за разследване на главния прокурор и законодателство по Плана за възстановяване и устойчивост.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев