АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ФАЛШИВИ "СПАСИТЕЛИ", НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ СИРИЯ? НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ БЪЛГАРИЯ?

Трагедията
09.02.2023 / 12:01

Възмути ме вчерашната публикация на Нидал Алгафари, чието послание в общи линии е следното: ако изпратите помощи на Сирия, те ще бъдат откраднати - от една страна от режима на Асад, а от друга - от сепаратистките отряди в "освободените от властта на Асад" територии. Така пише Нидалчо - "освободените от фамилията Асад територии". Туйто!

Дори да изразява искреното си мнение ( в което дълбоко се съмнявам ) за законното правителство на Асад, Нидал Алгафари не може да не разбира, че с тази своя декларация разколебава всички опити - дори на частните лица - да изпратят най-необходимите инструменти, лекарства, хранителни продукти и пр., както на оцелелите от земетресението, така и на нещастните хора, все още лежащи под развалините - и на техните малобройни спасители. Четох, че спасителните групи в разрушените селища в Сирия, копаели с ръце сред руините. А всяко забавяне - даже и с минути - отнема шанса за живот на стотици страдалци. Още повече при тези зимни температури. Още повече - при липса на медици.

С предателското си съобщение, Нидал саботира възможните действия на българските ентусиасти - приятели на Сирия и хуманисти, които не приемат, че човещината може да има само един адресат - пострадалите в Турция.

Ни-дал ( Но-взел ) не е известен в България като кристално почтена личност. Но ако по стечение на някакви обстоятелства осиромашее до просяшка тояга, ако разкошната му къща внезапно рухне над главата му и той крещи за помощ под останките й - няма ли да проявим елементарната човечност да го измъкнем изпод руините - него и фамилията му - и да ги откараме в болница? Ще отминем ли с омерзение молбите му за помощ - както той ни съветва да сторим със Сирия, поради неприязънта му към нейния законен държавен глава?

Аз не мога да си представя - дори хиляда като Нидал Алгафари да ми го натрапват - че Башар Асад е безчестен крадец. Президентът, който не избяга от столицата си в най-страшните години, когато изпратените от "цивилизования свят" главорези вилнееха в държавата му и търсеха самия него под дърво и камък, за да го ликвидират, президентът, който дори не евакуира семейството си, за да вдъхне надежда у гражданите на страната си - не би могъл вулгарно да заграби помощта, изпратена за жертвите от земетресението. Освен всичко друго - той е лекар по професия.

Публикацията на Нидал обслужва сатаните от ЕС, НАТО, САЩ, ООН, които правят всичко възможно в Сирия да загиват все повече хора - и то най-вече арамеи, защото това е расата, носител на най-древната цивилизация - и тя по сметките на сегашните световни властители, трябва да бъде изтребена. Едва ли Нидалчо не разбира в чия мелница налива вода - за сметка на сънародниците на баща си.

Колкото до гръмогласно окряканата от телевизионните мисири "българска помощ" за пострадалите в Турция региони ( населени впрочем със същите арамеи и с кюрди ), тези действия ми вдъхват още по дълбоко презрение към Радев и неговата служебна клика. "България първа се отзова", "Президентът изпрати два Спартана"! Никакъв хуманизъм, никакво човешко съпричастие не стои зад тия рекламни плакати. Да, изпратени са спасителни групи, медицински екипи и нужните в такива случаи пособия, но това е напънът на слугата да се хареса на господаря си - а не човещина! Ако беше човещина - помощта щеше да бъде разпределена и за двете пострадали държави, а не само за едната! Както вече писах в статията си "Нашите "политици" и мисирки не забелязват трагедията в Сирия" - човещината не дели мъчениците на "свои" и "чужди"! На такива ги дели мракобесието! То противопоставя жертвите на "заслужили спасение" и " обречени на смърт".

Тези, които леят крокодилски сълзи за жертвите в Турция, правейки се, че Сирия не съществува, са същите, които оплакват жертвите в Украйна, правейки се, че не забелязват деветгодишния ад в Донецк и Луганск. Същите античовеци, вещици- оплаквачки!

За Радев и подопечните му плазмодии, катастрофалното земетресение в Турция изигра ролята на "нов Сашко от Перник", който ще накара българите да забравят отвратителното им национално предателство в Скопие. Ако бяха проявили такъв хъс за ликвидиране на последиците от наводнението в Карловско - може би щях отчасти да повярвам на днешната им "спасителна суматоха" с адрес Турция. Но как да се доверя на кухите самореклами на политическите шайки, юрнали се да помагат на Турция, докато самата България лежи в развалини - без войни и без земетресения, само благодарение грабежа и предателството на "политици от 9 степен по Рихтер" - както писа преди ден адв. Елена Гунчева.

И със страшна горчивина си спомням стиховете на големия поет Борис Христов:

 

Лъже те, който е седнал до твоето рамо

 

да оплаква човека от другия край на земята,

 

а не иска да знае, че в близката улица двама

 

жестоко се бъхтят и ножът е вече в ребрата.

 

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/falshivi-spasiteli-ne-vizhdate-li-siriya-ne-vizhdate-li-balgariya/52077

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев