АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НОВОНАЗНАЧЕНОТО СЛУЖЕБНО ПРАВИТЕЛСТВО ЩЕ ПРОВЕДЕ ПЪРВОТО СИ ЗАСЕДАНИЕ

Министрите ще обсъдят 11 точки
08.02.2023 / 09:09

Новоназначеното служебно правителство ще проведе днес първото си редовно заседание, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Проектът на дневен ред включва 11 точки, които кабинетът ще подложи на обсъждане и гласуване. Сред тях са проект на решение за разрешаване на кораб на Румъния да навлезе в териториалните води на България, както и разрешаване участието на контингент от Въоръжените сили на България в състава на многонационалния батальон на EUFOR във военната операция на ЕС в Босна и Херцеговина (EUFOR ALTHEA).

Проект на постановление за определяне на детайлни правила за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по програмите, финансирани от Европейските фондове при споделено управление за програмен период 2021 – 2027 г., също е част от дневния ред на кабинета.

БТА припомня, че на 2 февруари държавният глава издаде указ, с който назначи служебно правителство от 3 февруари, отново с министър-председател Гълъб Донев. Единствената промяна в състава е министърът на културата - Найден Тодоров, който пое поста от проф. Велислав Минеков.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев