АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

МАСОВА ДЕМОНСТРАЦИЯ В МЮНХЕН СРЕЩУ ГЕРМАНСКИ ТАНКОВЕ ЗА УКРАЙНА

Масова демонстрация в Мюнхен срещу германски танкове за Украйна
26.01.2023 / 10:26

В сряда вечерта в Мюнхен се проведе демонстрация срещу доставките на германски танкове и оръжия за Украйна. Протестът е организиран от движението "Мюнхен се изправя". Видеоклип от демонстрацията е публикуван в канала на инициаторите в Телеграм и Ютюб.

Стотици жители на баварската столица преминаха през града, следвайки барабанистите. Активистите се събраха на централния площад в Мюнхен пред сградата на кметството на площад Мариенплац. Плакатите и знамената на протестиращите съдържаха надписи, призоваващи към мир и критикуващи доставките на танкове за Киев.

Преди демонстрацията организаторите заявиха, че "темата на шествието може да бъде само мир".

Представителите на движението се застъпват, наред с други неща, за "свят без оръжия" в Украйна и за "прекратяване на икономическата война като друга форма на война".

По-рано германският кабинет съобщи, че е взел решение да изпрати 14 танка Leopard 2A6 на Украйна. Освен това Берлин ще позволи на други държави да ги реекспортират. Руският посланик в Германия Сергей Нечаев нарече решението "изключително опасно", като заяви, че то "извежда конфликта на ново ниво на конфронтация".

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев