АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

МОСКВА: ДОСТАВКАТА НА ГЕРМАНСКИ ТАНКОВЕ В УКРАЙНА Е ЧАСТ ОТ "ПРЕДВАРИТЕЛНО ПЛАНИРАНА" ВОЙНА

Мария Захарова
26.01.2023 / 10:34

Говорителката на руското министерство на външните работи Мария Захарова заяви в своя публикация в Телеграм днес, че решението на Германия да предостави танкове на Украйна е потвърдило, че става въпрос за "предварително планирана война" срещу Русия, предадоха Ройтерс и БТА.

Като доказателство за своята теза Захарова цитира думите на германската външна министърка Аналена Бербок, че Европа трябва да направи повече, за да защити Украйна, особено що се отнася до танковете.

Бербок каза, че "най-важното и решаващото нещо" е европейските страни "да го направят заедно, а не да играят играта "намерете виновника" в Европа, тъй като те "водят война срещу Русия, а не една срещу друга".

"Ако към това се прибавят и разкритията на (бившата германска канцлерка Ангела) Меркел, че те са подкрепяли Украйна и не са разчитали на Минските споразумения, тогава става ясно, че става дума за предварително планирана война срещу Русия. И не казвайте след това, че "не сте го чули", заяви Захарова.

От своя страна министърът на вътрешните работи на Русия Владимир Колоколцев заяви, че модерните танкове "Леопард", доставени на Украйна, ще бъдат унищожени по същия начин, както германските танкове "Тигър" и "Пантера" по време на Втората световна война, предаде ТАСС.

Колоколцев каза, че потомците на освободителите на света от фашизма пазят историческата памет за престъпленията, "извършени от нацистите и техните привърженици бандеровци в Украйна". "Те отлично са запазили в съзнанието на съвременното поколение гледката на германските "Тигри" и "Пантери", горящи на руска земя. Те ще запомнят и горящите модерни "Леопарди", добави той.

Междувременно заместник-председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев изрази мнение, че "режимът в Киев скоро ще се лиши от излаз на море".

"Подводници – това е доста прекалено. Особено след като киевският режим скоро няма да има никакъв излаз на море", написа Медведев в Телеграм, коментирайки изявеното от Киев желание да получи от Запада възможно най-много ударни оръжия, включително самолети и подводници

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев